Hírek | Archívum | Fórum | IRC | Amiga | AmigaOS | FAQ | RSS

 - Fórumok - Keresés - Statisztika - Szabályzat - Pegasos.hu fórum
forum.amigaspirit.hu / Fejlesztés / Általános fejlesztési kérdések
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 17 . 18 . >>
Szerző Üzenet
mc68k
Tag

# Elküldve: 2016. Sze. 02. 15:04


Köszi, tesztelem.

AliveMOon
Tag

# Elküldve: 2016. Sze. 02. 15:14


Használj Brilliance2.x-et vagy ImageFX-et!
Ha PC-n akkor emu alól!

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2016. Sze. 02. 15:40


Sot hasznalj PC-Taskot Amiga alatt ... :)

Yellow Dog
Tag

# Elküldve: 2016. Okt. 12. 03:09


Na, látom már kérdeztem, de megpróbálkozom újra, hátha... ;-)
Szóval tudna valaki segíteni interrupt kezelő rutinnal kapcsolatban? Konkrétan, itt találtam egy leírást, de sokkal nem jutottam beljebb, az "External INT6" megszakítást szeretném lekezelni, illetve keresek hozzá példa programot, amivel el tudnék indulni. Ha valakinek volna ötlete, tapasztalata, megköszönném.

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2016. Okt. 12. 19:43


Nah, szoval, tehat ... őőőőőőő ... ize ... jah ez nem DTP :D

Yellow Dog
Tag

# Elküldve: 2016. Okt. 13. 00:20


Quoting: dh1
jah ez nem DTP

Miért is nem? Mi is pontosan a DTP??? Csak a Te DTP-d az igazi DTP?
Mert mi van, ha azt mondom, hogy de bizony ez DTP, nekem ugyanis "digitális tököléshez példa" kellene, csak nem ilyen szakszavakkal fejeztem ki illetve írtam le :-P :-D

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2016. Okt. 13. 01:37


Data Tools Platform
Dynamic Trunking Protocol
Developmental Therapeutics Program

de lehet

Drámai Transzformációs alaPelv (létezik!!!)
vagy a DTP oltás (Di-Per-Te)

de maradjunk a kiadványszerkesztésnél :P

Yellow Dog
Tag

# Elküldve: 2016. Okt. 13. 18:41


Na látod... maradjunk :-)

adsr
Kukabúvár

# Elküldve: 2016. Okt. 15. 12:09


Quoting: dh1
Data Tools Platform
Dynamic Trunking Protocol
Developmental Therapeutics Program

de lehet

Drámai Transzformációs alaPelv (létezik!!!)
vagy a DTP oltás (Di-Per-Te)

de maradjunk a kiadványszerkesztésnél :P

Ezen az úton maradva:

Szukcesszív Aproxximációs Regiszter = ... ;-)

Yellow Dog
Tag

# Elküldve: 2016. Okt. 15. 12:57


Oké, ezt dh1 kezdte... ;-)

dekanyz
Tag

# Elküldve: 2017. Jan. 06. 15:05


Egy gyors kerdes:

Szeretnek dinamikusan betolteni libeket fajlokbol. (Ertsd: PlugIn-okat)
Amigan hogyan megy ez? dlopen-t hasznaljak inkabb?

Hogy kell ilyen plugineket kesziteni?
Van errol valahol valami doksi?

BSzili
Tag

# Elküldve: 2017. Jan. 06. 15:13 - Szerkesztve: BSzili


Sima .library-vel is meg lehet oldani ha mindegyiknél ugyanaz az interface, csak nyomni kell egy Expunge-ot mielőtt betöltöd a másik plugint. A másik variáns hogy a DLL/so módszert használod, mint a FPSE vagy a 68k/WOS Quake2 port.

dekanyz
Tag

# Elküldve: 2017. Jan. 06. 15:19 - Szerkesztve: dekanyz


Es melyik modszer egyszerubb?
Mintha egyszer Csarli leirta volna, hogy hogy kell egy .library-t kesziteni, de nem tunt tul egyszerunek. Az .so keszites gondolom u.a. lenne, mint Linux-on...

Termeszetesen az interface az fix lenne...

Edit: Ja, es MOS-on kellene...

BSzili
Tag

# Elküldve: 2017. Jan. 07. 18:00


A library macerásabb az interface miatt, DLL jellegű dolgot könnyebb csinálni. Ha csak MOS-ra kell akkor használhatod a dynload.library-t ami a linux-os dlopen/dlclose/dlsym függvényeket implementálja, az RTCW portban van rá példa.
Ha más platform is meg van célozva akkor saját implementáció kell, én ezt szoktam használni: https://github.com/BSzili/aros-stuff/tree/master/dll
Az Amigás Quake2 portból csórtam, szóval GPL licenszű. Az FPSE SDK-ban is van egy hasonló cucc. Itt annyi a különbség hogy az exportált szimbólumokról kell egy plusz táblát csinálni, mindkettőhöz van példakód.

dekanyz
Tag

# Elküldve: 2017. Jan. 08. 09:51


Rendben... Koszonom!
Asszem elso korben a dynload.library-val fogok probalkozni.

Hevö
Tag
# Elküldve: 2017. Jan. 15. 12:36


Csárlibá', respectmeg minden! Küldtem neked anno holmi forráskódot..arra sikerült ránézni, lehet azzal kezdeni valamit..? Idén elővenném azt a projectet kiadóként!

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2017. Jan. 15. 12:39


Még nem, de nem felejtettem el, ergó basz az ideg miatta már egy ideje, szóval ránézek. Az a baj, a legnagyobb őrület közepén kapott el a cucc tavaly, szóval felraktam a TODO lista aljára, aztán ott maradt. Megnézem tényleg.

Hevö
Tag
# Elküldve: 2017. Jan. 15. 13:05


Semmi gond..köszi! Láttam hogy zajlik az élet nálad is..nálam is volt vastagon minden.. Biztatásképpen mondanám, hogy a céges háttér összeállt, komolyan gondoljuk a kiadását Amigás produkcióknak ... :)

dino
Kék troll

# Elküldve: 2017. Jan. 16. 10:19


Quoting: hevesi
Biztatásképpen mondanám, hogy a céges háttér összeállt, komolyan gondoljuk a kiadását Amigás produkcióknak ... :)

Hajra, bar csak sejtem, hogy mirol van szo, de ha RPG, akkor kell nekem is :)

dekanyz
Tag

# Elküldve: 2017. Jan. 23. 12:38


@BSzili:

Probalkoaztam a dynload.library dolgaival... Sajnos eddig keves sikerrel:
A linker hibat dob. Nem talalja azt a fuggvenyt, amire a dlopen() atiranyitodik. (Fejbol nem tudom a nevet...) Gondolom valamit hozza kellene linkelni, de gozom sincs, hogy mit.

Ez a szokasos problemam amugy... honnan lehet megtalalni a lib-et, amit linkelni kell az adott cucchoz?

Meg egy kerdes: Ez Amigan regen hogy mukodott? Volt az OpenLibrary() ami megnyitott valamit aztan elvileg onnan lehetett hasznalni a fuggvenyeket... A linker hova linkelte ezeket a fuggvenyeket?

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2017. Jan. 23. 13:38 - Szerkesztve: charlie


Sehova. Az OpenLibrary visszaad egy pointert, amihez kepest a jumptable offsetek bele vannak drotozva az exebe. Nincs nev szerinti feloldas egyaltalan. A linker szempontjabol az OpenLibrary-val megnyitott fuggvenyek es library-k nem is leteznek, a linker nem tudhatja hogy az a pointerhez kepest relativ ugras, az hova is mutat, az exen belulre, valahova a memoriaba, vagy egy megnyitott libraryra...

Regen Windowson is volt hasonlo, hogy egy fuggvenyt nem a neve, hanem a DLL-ben levo indexe azonositott, az kb. hasonlo.

A dlopen()-es nevfeloldasos linkeles, az teljesen nextgen es ELF specifikus.

dekanyz
Tag

# Elküldve: 2017. Jan. 23. 13:58


Haat... bennem meg mindig kicsit kavar van.
Hol kell hasznalni akkor az OpenLibrary()-t pontosan? MOS-ra fejlesztve, gcc 4.4.5-el forgatva kell valahol hasznalni egyaltalan?
Krashan emliti ebben a doksiban.

Quoting: charlie
A dlopen()-es nevfeloldasos linkeles, az teljesen nextgen es ELF specifikus.

A legfontosabb kerdes: Melyik library-ben vannak benne a dlopen() es tarsai?

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2017. Jan. 23. 14:01


Leirja a doksi. Az OpenLibrary()-s muveletet a C startup kodok megoldjak neked, ha csak nem akarsz sajat startup kodot fejleszteni, vagy extrem kismeretu exe-t gyartani, ahol bizonyos okok miatt udvosebb, ha kezzel megoldod. Classicon mintha lett volna ilyen h. libauto, ami ilyen .library-autoopening cucc.

A kerdes masik felere, gondolom a dynload.library-ban? :)

dekanyz
Tag

# Elküldve: 2017. Jan. 23. 14:08


Igen... Csak ha gcc -l... -t hasznalok, akkor miert kell OpenLibrary()...
Vagy ha most hasznaltam az OpenLibrary("dynload.library",...)-t, akkor az miert nem mukodott? Honnan tudja a gcc, hogy most epp mi van? A C-s startup kodok linkeles nelkul megtalaljak a cuccaikat ezek szerint... de mijjert?

Csak az en fejemben van kavar a linkeles korul? :)

dekanyz
Tag

# Elküldve: 2017. Jan. 24. 09:07


Quoting: charlie
A kerdes masik felere, gondolom a dynload.library-ban? :)

File not found...

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2017. Jan. 24. 17:37


Szerintem a boot.img resze, de megkerdem... Vagy a version parancs sem latja?

BSzili
Tag

# Elküldve: 2017. Jan. 24. 18:24


Shellbe "version dynload.library", aztán kiderül van-e.

dekanyz
Tag

# Elküldve: 2017. Jan. 25. 09:37 - Szerkesztve: dekanyz


Letezik...

Meg egyszer, hogy ne beszeljunk el egymas mellett.
Amit probaltam:
- OpenLibrary("dynload.library", ...): Undefined reference to 'DynLoadBase'
- gcc -noixemul main.c -ldynload.library (Ha jol ertettem Csarli ba ezt javalotta): No such file or directory.
- gcc -noixemul main.c -ldl_shared: No such file or directory.
- gcc -noixemul main.c -D__MORPHOS_SHAREDLIBS: Undefined reference to 'DynLoadBase'
- gcc -noixemul main.c -D__MORPHOS_SHAREDLIBS -ldl_shared: No such file or directory.

Az utolso harom proalkozast a MorphZone-on javallottak.

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2017. Jan. 25. 10:20 - Szerkesztve: charlie


Rosszul ertetted. :) A GCC es a linker biztos nem fog tudni mit kezdeni egy .library-val, szoval nem tudom honnet vetted hogy ezt javasoltam, de a szandek nem ez volt.

Amugy a MorphZone-on a megfelelo kezekbe kerultel, szoval ha ok nem tudnak segiteni, akkor en biztos nem.

dekanyz
Tag

# Elküldve: 2017. Jan. 25. 10:32


Oszinten szolva nekem is fura volt... :)

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 17 . 18 . >>
forum.amigaspirit.hu / Fejlesztés / Általános fejlesztési kérdések
 
 

Powered by community script miniBB™ © 2001-2019