Szerző |
Üzenet |
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2024. Máj. 10. 23:32
Nem tudom mit akar megnyitni, ill. miért nem próbálja volume root esetén. Nem lehet h. a direktori ikonját keresi? Pl. a Workbench vagy nem tudom. Az egyik argumentum elvileg a fájlnév, ha abba belenézel kiderül mit akar megnyitni...
|
Yellow Dog
Tag
|
# Elküldve: 2024. Máj. 11. 20:53 - Szerkesztve: yellowdog
Egyelőre a DIR-nél (illetve CD-nél) tartok, úgy látom, hogy a listázandó mappát keresi:
|
Yellow Dog
Tag
|
# Elküldve: 2024. Máj. 11. 20:57 - Szerkesztve: yellowdog
Annyi plusz info, hogy alapesetben a root a PC meghajtóinak betűjelét tartalmazza, itt A, B, E, Z illetve ezt követően az E "meghajtó" tartalma: mappa1 (dir) file1
mappa1 tartalma: mappa2 (dir) file2
mappa2 tartalma: mappa3 (dir) file3
és így tovább... ebből adódik az exnext 4+1, majd 2+1 minden esetben.
|
Yellow Dog
Tag
|
# Elküldve: 2024. Máj. 14. 01:06 - Szerkesztve: yellowdog
Quoting: charlie kiderül mit akar megnyitni... Valóban, fájl másolásnál egyértelműen olvasásra (#ACTION_FIND_INPUT = $03ED) illetve írásra (#ACTION_FIND_OUTPUT = $03EE) nyitja meg:
|
Dr.OG
Tag
|
# Elküldve: 2024. Máj. 18. 04:59
Lehet, hogy későn szólok, de tegnap belefutottam egy PARCP (PARallel CoPy) nevű programba, ami pont azt tudja, amit Yellow Dog igyekszik megvalósítani Amigán, csak PC/Atari ST/Apple/RPi gépek között. Még USB-támogatás is van benne, bár azt nem próbáltam: https://joy.sophics.cz/parcp/ Mondjuk sebességre nem egy világbajnok, kicsivel 100 kB/s fölött tud lejtőn, hátszélben, szivatóval: https://joy.sophics.cz/parcp/records.htm Egy .adf-nyi cuccot így is áttol 10mp alatt... Nálam így nézett ki a konfig, a fájlkezelője erősen hajaz a jól ismert Norton/Volkov/Total Commanderes felületre, még a gyorsbillentyűk is ugyanazok... https://www.mirari.fr/iaxB Telepítést nem igényel, csak ki kell csomagolni és futtatni. Mérete bőven 600kB alatt van, úgyhogy 3,5-ös DD-s floppyra simán ráfér...
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2024. Máj. 18. 14:33 - Szerkesztve: charlie
OFF:
Én ST-n a NetUSBee-m használom másolásra, az uiPTool nevű waréval. Ez annyit csinál, hogy megnézi van-e hálókártya a cart portban, majd ha igen, megpróbál DHCP-vel IP-t szerezni neki a hálózatról, ha ez sikerült, nyit egy webszervert és kiírja az IP-t a konzolba. Ehhez az IP-hez aztán bármilyen webbrózerrel lehet csatlakozni és böngészni a gép meghajtóit egy kényelmes felületen, meg másolni rá/róla.
Ennek az az előnye hogy pl. nem kell hozzá ős-pumpa, amin megy a parallel port, vagy spéci USB kábel, megy bármivel, még egy Amigával is. Pluszban nyilván egyéb hálózati warék is vannak a kártyához. Meg úgy mellesleg USB portok is vannak rajta.
(Fun fact: a NetUSBee bugos volt gyárilag, és néha nem indult el, pl. az ST-mben ment, az STE-mben egyáltalán nem, a Falconban 060 nélkül igen, 060-nal nem. Atari TT-ben (ilyenem nincs), vagy nem gyári/gyenge tápokkal meg pl. ismerten alig ment a kártya. Aztán némi nyomozásnak, a BSz mestertől tanultaknak, és egy kis szerencsének hála rájöttem h. el van csellózva rajta a Reset áramkör, szóval a 8029AS chip kis tanulmányozása nyomán megfixeltem a sajátomat, majd nem sokkal később megint csak BSz-szel konzultálva csináltam egy jobb verziót a fixből, aztán elküldtem Lothareknek hogy mit találtam és hogy javítottam meg. Aki konkrétan csinált egy új revíziót a kártyából, ennek következtében. A mostani revízió amit veszel tőle, már jó.)
ON
|
Yellow Dog
Tag
|
# Elküldve: 2024. Máj. 21. 10:47 - Szerkesztve: yellowdog
Quoting: charlie megy bármivel, még egy Amigával is Bocs a hülye kérdésért, de ez hogyan csatlakoztatható Amiga géphez?
Quoting: Dr.OG Lehet, hogy későn szólok, de tegnap belefutottam egy PARCP (PARallel CoPy) nevű programba, ami pont azt tudja, amit Yellow Dog igyekszik megvalósítani Amigán, csak PC/Atari ST/Apple/RPi gépek között. Kétféle megoldás van tervben illetve folyamatban (pontosabban három, a TC helyett egy saját fájlkezelő klienst is elkezdtem, de szerintem idő hiányában azt elengedem, főleg ha a másik két verzió működni fog...) szóval az egyikben a TotalCommander a kliens és Amiga oldalon fut egy szerver progi míg a másik esetben a PC a szerver és Amiga oldalról mint meghajtó fog látszódni, ahogyan SMBFS esetén is. A csatoló felület Amiga oldalon a párhuzamos port, amelyből megpróbálok minél nagyobb sebességet kisajtolni (a nyers tesztek biztatóak), a driver is kész, most az action-ökkel küzdök, lassan azért haladok, mintha valami fényt látnék már az alagút végén... :-)
|
Yellow Dog
Tag
|
# Elküldve: 2024. Máj. 21. 15:59
Quoting: Dr.OG https://joy.sophics.cz/parcp/ Ránéztem az oldalra, pontosabban erre: https://joy.sophics.cz/parcp/parcpdoc.htm, és az alábbi szöveget találtam:
"6.4 GREETINGS I wish to thank the following persons: Michal Kara For the informations about PC parallel port programing and for complete source code - great inspiration!"
illetve:
"PC2Am © Michal Kara AKA Lemming (Amiga-PC only) PC <=> Amiga parallel network software. Powerful and fast (100% assembler). Helped me in the beginning with bidirectional parallel ports programming."
Mivel az Amineten található pakkban (PC2AMIGA) nincs forrás, így régebben már megpróbáltam felvenni a kapcsolatot a szerző Michal Karaval, de nem jártam sikerrel, ma viszont megcsillant a remény, írtam Petr Stehliknek, aki nem sokkal később már válaszolt is, de azt írta, nem találkozott a forráskóddal... Igazából nem gond, elég jól állok a visszafejtéssel, már nem nagyon tenne hozzá, úgy érzem, de azért meglepett a válasza, kicsit...
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2024. Máj. 23. 14:14 - Szerkesztve: charlie
Quoting: yellowdog Bocs a hülye kérdésért, de ez hogyan csatlakoztatható Amiga géphez? A NetUSBee-t sehogy. Kliens oldalon, úgy értem. IBrowse, böngészed az Atarit.
Amúgy ez is rajta van a listán, hogy írni amigához egy uIPTool szerű warét, ami mellé csak egy SANA-II drivert kell tolni és megy 1.3-on is, külső TCP/IP stack nélkül. Esetleg A500-hoz 1-2 jellemzőbb hálókártyát (pl. plipbox) alapból támogatni, nem tudom a drivere jelen formájában megy-e 1.3-on.
Ráadásul ez még faszább lenne mint Atarin, mert ugye nem singletask, ahol ha másolgatsz akkor csak az uIPTool fut... Itt meg mehetne a háttérben.
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2024. Máj. 23. 14:41 - Szerkesztve: charlie
Mondjuk most hogy mondod, lehet hogy lehetne valami ilyen Atari bővítmény illesztőt tákolni Amigára, semmi sem zárja ki. Kár hogy az Atari ST ROM/cartridge slot, ahova ezek mennek elég fos. Pl. max. 128K címtartomány van ott, ill. írni hivatalosan nem is lehetne, szóval az ilyen hálókártyákon meg ezeken valahogy úgy van megoldva, hogy a címbusz egy része van adatként felhasználva, és az számít "írt adatnak" hogy honnét olvasol. :)
Vagy valami ilyen agyzsibbadás. Atari, na. Valahol zseniális, ugyanakkor legjobb embereik dolgoztak a problémán. :D (És nem a megoldáson...)
|
Yellow Dog
Tag
|
# Elküldve: 2024. Máj. 23. 15:36
Quoting: charlie A NetUSBee sehogy. Kliens oldalon, úgy értem. IBrowse, böngészed az Atarit. Ja így érthető.
Quoting: charlie A500-hoz 1-2 jellemzőbb hálókártyát (pl. plipbox) alapból támogatni, nem tudom a drivere jelen formájában megy-e 1.3-on https://github.com/cnvogelg/plipbox/blob/master/doc/src/benchmark.md szerint A500 + ACA500-al tesztelve, tehát akkor elvileg mehet, illetve OS verzióra vonatkozó min. követelménnyel nem találkoztam.
|