Hírek | Archívum | Fórum | IRC | Amiga | AmigaOS | FAQ | RSS

 - Fórumok - Keresés - Statisztika - Szabályzat - Pegasos.hu fórum
forum.amigaspirit.hu / Classic hardver / SharkPPC?
Szerző Üzenet
Cobra
Piros troll

# Elküldve: 2008. Jan. 07. 12:10


Nem tudom ezt lattatok-e: http://www.elbox.com/news_07_12_31.html

AliveMOon
Tag

# Elküldve: 2008. Jan. 07. 13:42


A SharkPPC-ről lehet tudni valami konkrétat, lesz belölle valamikor valami?

neongod
Alapító Tag

# Elküldve: 2008. Jan. 07. 14:04 - Szerkesztve: neongod


AliveMOon: A SharkPPC-ről nem nagyon lehetett hallani az utóbbi időben, az utolsó statement, hogy "Production of SharkPPC cards will start as soon as the final version of AmigaOS4.0 for A1 is released."
Hát azóta is várjuk :)

SharkPPC esetében hatványozottan igaz a mondás, miszerint "csak az az amiga hw/sw létezik, ami ott van a polcomon" :)

Cobra
Piros troll

# Elküldve: 2008. Jan. 07. 15:18


"Production of SharkPPC cards will start as soon as the final version of AmigaOS4.0 for A1 is released."

Ez mar csak azert is hulyeseg, mert akinek A1-e van, az nem hiszem hogy SharkPPC-re akarna downgrade-elni. Akinek meg nincs A1-e, az ugyse tud az OS4 A1 verziohoz hozzajutni, hisz azt csak A1-ekkel lehet forgalmazni. Szoval miert fuggne a SharkPPC kiadas az A1 release-tol?

sadddam
Tag

# Elküldve: 2008. Jan. 07. 16:39


cobra: azért, mert ez azt jelenti (final version... is released) hogy kész az os4 és van értelme kidobni a shark-ot. nem az A1 a lényeg a mondatban, hanem a final version released. comprende?:)

de kb biztos, hogy az a shark sose lesz, mert áll. az vmi maces turbókártya átalakítva, amit már nem is gyártanak (az sem biztos hogy rohs vagyminek megfelene-e). de lehet, talán, esetleg, hogy kijönnek vmi más ppc lappal classichoz, de ennek is kb annyi esélye lehet, mint az eredeti shark megjelenésnek...

Cobra
Piros troll

# Elküldve: 2008. Jan. 07. 16:46


sadddam: konkretan mi van az 1 eve kiadott OS4 finalban, ami mondjuk az update4-ben annyira hianyzott hogy anelkul nem lett volna ertelme SharkPPC-t kidobni classicra? :) Szerintem csak szimplan baromsag volt ez a commentjuk, amit az is mutat, hogy 1 eve kint van az OS4 final classicra, es meg mindig sehol a SharkPPC :)

AliveMOon
Tag

# Elküldve: 2008. Jan. 07. 18:07 - Szerkesztve: alivemoon


Ha jól értem, a SharkPPC-t nem az A1-be szánták, hanem a Mediator PCI-ba lehetetne bedugni. Szerintem tök jó lehetne egy hasonló cumo. Valami képeket lehetett látni. Gondolom pár évig nem volt vele érdemes foglalkozni, most pedig le kell pokhálozni. Ez magyarázhatja, hogy nagyon elvannak foglalva a tervezőik.

sadddam
Tag

# Elküldve: 2008. Jan. 07. 18:39


1 éve kint van a final os4 classic-ra??? wow:))

eredetileg ugy volt, hogy akkor jön ki a shark, amikor megjelenik az os4. aztán ugye volt egy pre-release, amihez kijött 4 update - ezt nem nevezhetjük ugye megjelenésnek. mindenki arra várt, mikor lesz már a "when its done", hisz hivatalosan akkor jelent meg az os4, nem igaz? ez meg 2006.dec.2x-n történt ha jól emlékszem. persze azóta sincs shark, gondolom az elbox sem arra számított anno, hogy 7 év elteltével jelenik meg az os4, így a shark azóta ment a levesbe valszeg. mikor bejelentették, akkor még pár 10e classic user volt, mire kijött az os4, maradt pár ezer amiga user összesen, amiből a potenciális vásárlók száma, hát mondjuk max 1000, de túlzok.

persze most jelenleg senki sem mondja meg, hogy voltaképp mikor is jelent meg az os4, melyik a végleges verzió, hisz a final után is volt és lesz is még update, szal volt itt kavarás jó amigás szokáshoz híven.

mindenesetre a classci os4 hivatalosan nov.30-án jelent meg, így az elbox ígérteéhez képest nem késett ekl, hisz azt mondta, akkor jön a kártya, ha lesz os4. most megvették és írhatják a drivereket mediátorhoz és sharkhoz:)))

AliveMOon
Tag

# Elküldve: 2008. Jan. 07. 19:31 - Szerkesztve: alivemoon


Shark akor szolhatna igazán nagyot, ha PC alaplapba is bele lehetne dugni, és futna rajta az OS4, akkor az is beüzemelhetné akinek már bedöglöt, vagy már nincsen classic AMIGA-ja. Persze akor megint begyün az a kaki licensz.
Söt ha többet is belelhetne dugni PCI sinekbe. Indulhatna az OS4 Multi-processzoros fejlesztése. Tudom mindenki beszol, hogy az nem úgy van, csak álmodozom :) Azt hiszem nekem az az álom gép aminek az alapnyákja egy sin x adat y cim vezeték és abba lehet dugdozni a proc kártyákat, meg a video kártyákat, stb., mindegyik autokonfigol, kap egy DMA-t, aztán gyerünk. A programokban pedig hiearhikusan felépítve a müveletek, aztán szana szét lehetne dobálni a processzoroknak a müveleteket.

rachy
Tag

# Elküldve: 2008. Jan. 07. 20:04


A SharkPPC nem mas, mint egy kisse meghakkolt Sonnet kartya, lasd az alabbi linket (nem feltetlenul pont ezek kozul valo):

Sonnet oldala

Szoval eleg komoly munka ebbol egy Amigas kartyat faragni... Nagyjabol a szoftvert kell hozza osszetakolni... :P

De nem hinnem, hogy valaha is lesz a SharkPPC-bol valami, ahogy a Dragon se nagyon kacsintgat. Meg ugy altalaban az Elbox nem csinal semmi mast jo hosszu ideje, csak arulja az eddig osszehozott vackait.

AliveMOon
Tag

# Elküldve: 2008. Jan. 07. 20:20 - Szerkesztve: alivemoon


Mit bánom én, hogy Sonnet kártya és nem eredeti Elbox design, legalább biztosan müködik :)
Nem tudom, hogy ha PCI-ba dugható, mit kell áthackolni?
Godolom a Dragon-ban nem sok perspektíva van, nem fut rajta sok minden.

rachy
Tag

# Elküldve: 2008. Jan. 08. 07:53


@AliveMOon

Nem azert irtam, mert ez rossz, hanem hogy lassatok milyen "sok" munka lenne vele es megis hol tart.

Cobra
Piros troll

# Elküldve: 2008. Jan. 08. 09:03 - Szerkesztve: Cobra


1 éve kint van a final os4 classic-ra??? wow:))


A1-re, termeszetesen (elgepeles volt), mert ugye arrol volt szo, hogy arra varnak a SharkPPC-vel. Csak mint leirtam ebben nem latom a logikat :)

eredetileg ugy volt, hogy akkor jön ki a shark, amikor megjelenik az os4. aztán ugye volt egy pre-release, amihez kijött 4 update - ezt nem nevezhetjük ugye megjelenésnek. mindenki arra várt, mikor lesz már a "when its done"


Nem, nem mindenki vart arra :) kb. 1000-1500 ember vigan hasznalta a cuccot :)

mindenesetre a classci os4 hivatalosan nov.30-án jelent meg, így az elbox ígérteéhez képest nem késett ekl, hisz azt mondta, akkor jön a kártya, ha lesz os4. most megvették és írhatják a drivereket mediátorhoz és sharkhoz:)))


A SharkPPC-n (ha letezik ilyen) szerintem nem fog mukodni az OS4 Classic verzioja, mivel tudtommal nem PPC603e/604e procival terveztek, a classic kernelben pedig mas procira nincs tamogatas, csak 603e/604e-re. Az Elbox nem tudna kiadni olyan drivert, amitol mukodne.

AliveMOon
Tag

# Elküldve: 2008. Jan. 09. 20:06 - Szerkesztve: alivemoon


PPC-k nem kompatibilisak binárisan visza felé? Mert Sharkon G3 van, újabb széria, menie kéne rajt, nem?

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2008. Jan. 10. 05:44


AliveM0on: Olyan ez, mint a 68k-k eseten. Az userspace kb. kompatibilis, de a kernel jatszoteren (MMU, init dolgok, cache, stb.) vannak elteresek. Sz'al a kernelbe kell hozza a support.

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2010. Jan. 28. 22:54


Eszembe jutott a SharkPPC es a Dragon 1200 ... ezek kihaltak vagy van valakinek valami infoja roluk ...

Dragon 1200-rol volt bemutato mukodes kozben ...

neongod
Alapító Tag

# Elküldve: 2010. Jan. 28. 23:24


dh1: szerintem ennyi év után nyugodtan kijelenthetjük, hogy ezek a ritka állatok kihaltak :)

Lt. Reynolds
Amiga Maniac

# Elküldve: 2010. Jan. 28. 23:45


kihalni az a faj tud, ami valaha is létezett. azaz más fajok találkoztak élő példányokkal természetes élőhelyükön. Se Dragon, se Shark nem kopogtatott "hóviharban" (Blizzard), sem máshogy, hogy ugyan hadd jöjjenek már az új idők...

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2010. Jan. 29. 23:43


Oooo a Drogon-bol volt mukodokepes bemutatott peldany! Foto es video is volt mukodes kozben ...

Sax
Tag

# Elküldve: 2021. Nov. 14. 11:41


Na tessék! 10 lv elteltével megvalósult! :)

https://github.com/Sakura-IT/SonnetAmiga

forum.amigaspirit.hu / Classic hardver / SharkPPC?
 
 

Powered by easy forum software miniBB™ © 2001-2023