Yellow Dog
Tag
|
# Elküldve: 2025. Feb. 10. 11:49
Gyermekek hagytak rám még a nyáron egy Hama BT hangfal készletet, amelyet eddig csak löktem-böktem jobbról balra, nem rég viszont Aliexpress keresgélés közben szembejött ez a filléres BT modul, gondoltam teszek vele egy próbát, mit is tud, és egyből adódott a forrás is, mi más, mint az Amiga...
Soros porton lehet AT parancsokkal vezérelni, ahol a 12V is elérhető, tehát egyúttal a táplálás megoldott, csak az audio csatlakozás kíván plusz vezetékezést. A minősége meglepően jó, nyilván ez a Hama nem egy Hi-Fi rendszer, de ettől függetlenül simán vállalható, a BT átvitel nem ad hozzá hallható minőségromlást. Az alapzaj max. hangerőn már hallható, bár amikor nincs kapcsolat is "súg" valamennyit, tehát ez nem kizárólag a modulnak köszönhető, illetve jelenleg AMS1117 szabályzóval van megoldva a 12V -> 5V, találtam alacsonyabb zajszintet produkáló alternatívát, lehet teszek vele próbát, valamint nagyobb méretű elkó is sokat segít a zajszint csökkentésében, de normál hangerőnél egyébként teljesen rendben van.
Egyelőre ennyi a fejlemény, ma reggel meg ez fogadott, csak érdekességképpen :-)
u.i.: ha már soros port, a terminált esetleg ki lehetne váltani egy parancssoros vagy GUI felületes programmal, talán...
|