dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2025. Már. 11. 17:42 - Szerkesztve: dino
Quoting: reynolds A ZuluSCSI a legjobbabb cucc. @Dino nem értem a kínlódás okát
Quoting: dino Rajottem, a FSUAE HDF kreator volt a ludas, szarul szamolta ki a HDF et. Sztem pecen nem lett volna gond, ott az UAE fejlettebb.:( Szoval mehet az ExFat is nyugodtan, igy a 30GB file is jo.
Az A2000 ben meg az Oktagon kartya volt a porblema, de mar reg jo minden. Koszonom erdeklodesed :) remekul mukodik :) Ha nem igy lenne, rinyalnek... :)
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2025. Júl. 28. 16:28 - Szerkesztve: charlie
Vettem egy ZuluSCSI Blastert rajta a WiFI modullal, es gondoltam most mar beszamolok a tapasztalatokrol.
A hardware fasza, bar kapasbol firmware-t kellett hozza frissiteni, mert elhanyta magat a Blizzard 2060 SCSI-jetol valami tul szuk idozitesi tolerancia miatt. Legalabbis a fix alapjan errol volt szo, amit igazabol mas gephez csinaltak, de ugy tunik ezt is megjavitotta. Szoval onnantol faszan megy. (Es a fix mar ki volt adva, mire az en boardom ideert.) Mivel a Blaster ugye gyorsabb mint az RP2040, ezert valamivel gyorsabb hasznalat kozben is, de a Phase5 SCSI-k a 8MB/sec körüli tempot szeretik gyarilag, es azt mar az RP2040 is tudta, ezert erzetre nagy kulonbseg nincs, ezen a teren. Majd a kovetkezot valami CSPPC-re kotom.
Aztan elkezdem szopodni a WiFi modullal, de a hozza adott Amiga driver leginkabb a fagyast tudta produkalni, minden alkalommal amikor a MiamiDx bezarta a drivert. Kiderult, hogy a nyilt forrasu ZZ9000 driver alapjan keszult, amiben, ezt a bugot egyszer mar kijavitottam, de a scsidayna.device-ben sikerult ezt a bugfixet kioptimalizalni belole. :)
Vegul egy marek bugfix-szel kesobb stabilla valt a cucc, es most ezt a postot is rajta keresztul irom.
Bar el kell mondanom, hogy nem tul acelos a WiFi chip rajta, szoval olyan gepbe amibe jo melyen be van epitve, es vastag fem haza van, nem ajanlom.
Az elso device volt, ami nem ment az Unifi Pro access pointommal, (meg ugy se, hogy az A2000-n nincs fedel!) ami a szomszed szobaban van. Es mert gondolom a felesegem felhuzott kore mindenfele dekoracios targyakbol egy kisebb Faraday kalitkat... :D Meg jo h. mindenfele egyeb munka es tesztcelra fel van huzva egy masik AP is itt bent, azzal megy siman.
Meg hat 2.4 Ghz-t tud csak, ugye.
Viszont nem kell hozza semmifele CPU-zabalo WirelessManagert futtatni, a konfigba beirod az SSID-t meg a jelszot es megy, szoval ebbol a szempontbol elonyos.
DAC modul is van (CD emulaciohoz) a cuccon, de azt meg nem probaltam ki, ha oszinte akarok lenni. Elobb-utobb oda is eljutok.
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2025. Júl. 28. 16:36 - Szerkesztve: charlie
Folyt (a laptopról, a fenti post az A2000-ről küldődött be a nevezett WiFi modullal!):
Képek: https://mastodon.social/@chainq/114834368131828779 https://mastodon.social/@chainq/114836861396068255
Ja és, sebesség - a jelenlegi setupon és a saját patchelt driveremmel kb. 180-200K/seccel tudok letölteni egy tesztoldalról wget-tel, valamint 80-90K/seccel SCP-zni (AmigaSCP-vel) az ugyanazon a WiFi hálón lógó laptopomra.
Mindezt ugye az A2000 + B2060 SCSI-vel. Ami nem rossz, ahhoz képest, hogy ilyen 30-40K/seces sebességgel riogattak a különböző Maces fórumokon, hogy annyit tud max. Most erre mit mondjak... Amiga rulez. :)
IBrowse 3-mal böngészgetés és AmIRC is teljesen jól megy. Azt a kb. 10 EUR-t amivel többe került mint az enélküli Blaster, azt pont megérte.
|