Hírek | Archívum | Fórum | IRC | Amiga | AmigaOS | FAQ | RSS

 - Fórumok - Keresés - Statisztika - Szabályzat - Pegasos.hu fórum
forum.amigaspirit.hu / Classic hardver / Retro hardver
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 26 . 27 . >>
Szerző Üzenet
Yellow Dog
Tag

# Elküldve: 2015. Sze. 01. 19:26


Hihi :-) köszönöm a gratulációt, de NE feledjük, egy része mc68k szaktársat illeti! Ha ő nincs... és persze a neheze még hátra van, valahogyan 4MB-ot kell ebből csinálni ;-)

Yellow Dog
Tag

# Elküldve: 2015. Sze. 01. 19:35


Quoting: adsr
megakadt a szemem a fácsén is

Kezdek félni, hogy most jön a "hol tanultál angolul?" szöveg, ugyanis azért segítségül kellett hívnom a gugle ford-ítót nem egyszer, de ezért elnézést kérek ;-)

LacaHero
Tag
# Elküldve: 2015. Sze. 02. 10:52


Szép munka, gratula!!!

Yellow Dog
Tag

# Elküldve: 2015. Sze. 02. 21:22


Köszönöm, ha látnád a panelt alulról... ;-)

LacaHero
Tag
# Elküldve: 2015. Sze. 03. 21:16


Feldobsz róla képet?

Yellow Dog
Tag

# Elküldve: 2015. Sze. 03. 22:30


;-

mc68k
Tag

# Elküldve: 2015. Sze. 04. 12:36 - Szerkesztve: mc68k


Én meg kezdek elégedett lenni az IDE read speed-del. :)







Yellow Dog
Tag

# Elküldve: 2015. Sze. 04. 16:00 - Szerkesztve: yellowdog


Hááát, a te paneled mutatósabb, maradjunk annyiban :-D

Ez akkor 1mp alatt megtölti mondjuk a 4MB-os memóriát?!? Jut eszembe, nem volna jobb megoldás a lemezkezelés helyett, hogy mondjuk a memoriáról készített "pillanatképet" lehetne berántani és onnan folytatótna a gép működése, vagy pl. egy aktuális játékot, ahol előzőleg lementéskor volt?
Csak egy ötlet...

(mindjárt jön az auto-config próba...)

PeachMan
Tag

# Elküldve: 2015. Sze. 04. 16:32


Quoting: mc68k
Én meg kezdek elégedett lenni az IDE read speed-del. :)


Irigyellek is rendesen. A1200/030-al nálam csak 2MB/s körül kullog.

mc68k
Tag

# Elküldve: 2015. Sze. 04. 16:59 - Szerkesztve: mc68k


Az A4000/040@25-ön is csak 1.8 MB/s a max rate.

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2015. Sze. 04. 19:29


Belefejlesztetted, hogy PIO1 (vagy 2) módban menjen? :) Csak mert ilyen hekk elvileg a 4000-s gyári IDE-jéhez is van. A rövidebb ciklusidőn kívül van valami különbség a PIO0-hoz képest?

mc68k
Tag

# Elküldve: 2015. Sze. 04. 20:03 - Szerkesztve: mc68k


Nem fogod elhinni, de ez a ROM scsi.device, default verzió. Azért volt eddig lassú a disk access, mert sok ROM rutint használ a scsi.device (hiába van a fast RAM-ban a scsi.device) és a ROM access ideje nagy volt (560 ns, motherboard default). Most üzemeltem be a 90 ns-os flash ROM-ot. Ahogy előzőleg írtam, az IDE ciklusidő eddig is 120 ns volt, mégsem hozott nagy gyorsulást, mert a scsi.device lassan mozgatta az adatot. A gyors ROM megoldotta a dolgot.

A disk default módban fut, de nem tudjuk, hogy pontosan melyik PIO level, mert minden datasheet mást ír. Néhol PIO 0 a default, néhol PIO 2 stb. Elvileg a PIO 0 3 MB/s körüli sebességre képes, tehát valószínű, hogy a 4.5 MB/s eredményt produkáló Maxtor 40 GB-os nem PIO 0 módban ébred fel. De ez mind találgatás.

Mindenesetre érdekes kísérletek ezek.

A Blizzard 1230/50 1.8 MB/s főlé nem megy, hiába a ROM shadow, mert ott meg az IDE controller ciklusideje a hosszú. Hogy pontosan mekkora, nem tudom, de meg fogom mérni, mert érdekel. Az A4000 hack is ezen alapszik: kicseréli a GAL programját és lerövidíti a hardveres ciklusidőt. A többi már a CPU-n és a ROM-on múlik (040@25 MHz győzi rendesen, ROM shadow is van...).

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2015. Sze. 05. 12:56


Ha már itt tartunk, egy ROM alá dugható FastATA-szerűséget nem tudsz okozni A1200-ba? :P 2-4 bufferelt IDE port (vagy IDE + CF) és gyorsabb PIO-val mindenki atom boldog lenne... Shut up and take my money! :)

Yellow Dog
Tag

# Elküldve: 2015. Sze. 06. 21:05


Quoting: charlie
ROM alá dugható FastATA-szerűség

Mi a gond a beépítettel?

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2015. Sze. 07. 03:34


Quoting: yellowdog
Mi a gond a beépítettel?


omg ... talan kurvalassu? :)

Yellow Dog
Tag

# Elküldve: 2015. Sze. 07. 07:04


Éreztem... :-)

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2015. Sze. 07. 15:49 - Szerkesztve: dh1


Quoting: yellowdog
Éreztem... :-)


mc68k a 90 nanos flash ROM-mal megduplazta egy 030-as rendszer IDE sebesseget ...

mc68k
Tag

# Elküldve: 2015. Sze. 07. 16:01 - Szerkesztve: mc68k


Nem csak a ROMmal, hanem a 120 ns-os IDE ciklusidővel. Mindkettő kell hozzá. Teszteltem 8MB-tól 8GB-ig különféle CF-ekkel és 1 GB-tól 160GB-ig IDE HDD-kkel. Eddig egyik sem panaszkodott. Ezen még lehet egy picit fokozni: ha 70 ns-os Flash ROM-ot használok, akkor mehet a 0 wait state @ 50 MHz.

De azért annyira nem kell örülni, írjuk már le pár mondatban a 68000 hátrányait is:

1. Sok WHD-s cuccot nem tesztelnek 68000-en, csak 020-on. Így kb. 10% WHD-s cucc address error-okkal elszáll (emuban is ki lehet próbálni, ugyanez a helyzet).

2. Mivel nincs VBR, a quit gomb 70% WHD-s ware-ban nem működik (mert sajnálják hozzáadni azt az 5-6 sort, ami lekezeli a saját keyboard INT-et...). Mondjuk a reszetet ki lehet bírni, hisz 2 mp alatt bootol a gép. :) De akkor is, minden ablakot újra meg kell nyitni stb. Ha luxus, akkor már legyen luxus. :)

Megoldás: 020-as turbót kell csinálni. :)

Yellow Dog
Tag

# Elküldve: 2015. Sze. 07. 21:09


Jut eszembe, sem az 500-asomban sem az 1200-asban nem jó a floppy drive, nincsenek is bent a gépekben, ennek következtében kb. 8-10mp várakozás után bootol be az 1200-as... :-( Lehet ez ellen valamit tenni, úgy értem floppy nélkül?

dino
Kék troll

# Elküldve: 2015. Sze. 08. 05:22 - Szerkesztve: dino


HDToolboxba adjal a bootparticionak nagyobb prioritast.
Nekem igy van megcsinalva a CD32/SX32Pro, bar ott a floppy helyett az optikai meghajtorol bootolna, de ugyanmindegy. Igy kitunoen mukodik.

Logostino
Tag

# Elküldve: 2015. Sze. 08. 08:45


yellowdog
Ha valamelyik két pint-t összekötöd egy jumper-el a floppy tüskesorán akkor nem cseszegeti a vezérlő a floppyt. Nekem is így érkezett az A1200-esem. A probléma hogy már nem emlékszem hogy melyik két pint kell összekötni.

dino
Kék troll

# Elküldve: 2015. Sze. 08. 09:30


:)

Yellow Dog
Tag

# Elküldve: 2015. Sze. 08. 16:08


Quoting: Logostino
valamelyik két pint-t összekötöd egy jumper-el

"+" és "-" ? :-D

Logostino
Tag

# Elküldve: 2015. Sze. 08. 16:17


yellowdog
De nem tőlem tudod.

Yellow Dog
Tag

# Elküldve: 2015. Sze. 08. 19:46


ŐŐŐ nem... ;-)

GiZM0net
Tag

# Elküldve: 2015. Sze. 08. 20:13 - Szerkesztve: gizmonet


Yellow Dog: 1N4148 vagy hasonló értékű diodát tegyél a /DCD (pin 2) és a /DS0 (pin 10) lábak közé. Ez egy kicsit biztosabb megoldás azért...

Yellow Dog
Tag

# Elküldve: 2015. Sze. 09. 07:44


Quoting: gizmonet
diodát tegyél a /DCD (pin 2) és a /DS0 (pin 10) lábak közé

Ez most komoly? És milyen irányba?

dino
Kék troll

# Elküldve: 2015. Sze. 09. 08:56


Vak vezet vilagtalant tanfolyam...

GiZM0net
Tag

# Elküldve: 2015. Sze. 09. 10:45


Yellow Dog: http://eab.abime.net/showthread.php?p=571687
Én innen hámoztam ki. Olvasd el végig, hátha írják az irányt is. Esetleg google...

Yellow Dog
Tag

# Elküldve: 2015. Sze. 12. 09:38


Quoting: dino
HDToolboxba adjal a bootparticionak nagyobb prioritast.

Ezzel csak az a problémám, elindítom a HDToolbox-ot, és nem jelenik meg benne semmi!?!
Mi a fene lehet vele?

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 26 . 27 . >>
forum.amigaspirit.hu / Classic hardver / Retro hardver
 
 

Powered by forum software miniBB™ © 2001-2019