Szerző |
Üzenet |
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2011. Nov. 05. 09:52
@TCH: Nem Piru irta a PFS3-at, o csak kvazi elkezdte karbantartani, miota nyilt forrasu lett.
|
thomas^sd
Tag
|
# Elküldve: 2020. Ápr. 08. 15:39 - Szerkesztve: thomassd
Elegge megallt ez a topic is. Itt az ido felporgetni.
3.1 alatt a 4gb feletti resz es nagy hdd-k ,cf, microsd ,sd stb.. hasznalatahoz elengedhetetlen cuccok:
Pfsaio http://aminet.net/package/disk/misc/pfs3aio
Loadmodule http://aminet.net/package/util/boot/LoadModule
Scsi.device 43.47 merete: 14136 byte
Satrupba elhelyezni a setpatch ele: (blizkick utan) C:loadmodule >nil: devs:scsi.device reverse
Eveket szoptam vele :)
Megathx: - Ratman - dh1
|
mc68k
Tag
|
# Elküldve: 2020. Ápr. 08. 18:16
Kick 3.1.4 :)
|
ratman
Kék troll
|
# Elküldve: 2020. Ápr. 08. 19:23
Quoting: mc68k Kick 3.1.4 :) Lófaszt, mama! :D
A 3.1.4 is konkrét hullagyalázás, tessék okosan patchelni a commodoreOS-t, abban nem lesz hiba. Tény, hogy nem annyira szexi meg fenszi mint az ikongyujtemény 3.1.4, de azt legalább már ismerjük eléggé. A 3.1.4 meg nem a dokumentáltság csúcsa, elvégre ez hyperionOS. :D
|
dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2020. Ápr. 08. 20:00
Quoting: ratman Tény, hogy nem annyira szexi meg fenszi mint az ikongyujtemény 3.1.4, Ussetek agyon, nekem bejott egyenlore. Bar meg csak 060/60 alatt neztem, lehet az a baj? :)
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2020. Ápr. 08. 20:56 - Szerkesztve: charlie
@thomas^sd
Blizzard kartyakon inkabb a BlizKick-kel lehet es ajanlott patchelni a ROM-ot, csak mondom. Egyszeruen a betolteni kivant modulok kozott fel kell sorolni a scsi.device-t. Elkerulheto a dupla reset vele, MMU-val vedhetok az extra feltoltott modulok, es meg sok egyeb.
3.1.4 - teljesen mindegy mennyire jo v. nem jo, nem telepitek az Amigamba/Amigamra semmit, ami (c) Hyperion. Inkabb a halal.
|
thomas^sd
Tag
|
# Elküldve: 2020. Ápr. 10. 14:01
Charlie Koszi!
Probaltam sokat azt nem akarodzott osszejonni. Egyenlore azt a projectet felreraktam,de meg fogom csinalni ha torik ha szakad. :) Nem adom fel.
Most az alap dolgokat takolom hogy jobban megertsem mit miert es hogyan es mit mivel :)
|
thomas^sd
Tag
|
# Elküldve: 2020. Ápr. 10. 14:23
Folyt kov.
Hdtoolbox HDtb64 merete verzioja mindkettonek azonos vers 40.4 size 104568 byte
Mindeketto xar :)
Konkretean ha tul nagy egyseget rax ra meghulyul tole :) A keresendo hiba a CYL A maximalis erteke: 999999 Ez meretben: 33203 MB
Ezek szerint max 32gigz cuccot lehet normalisan felparticionalni HDTB64 el.
Termeszetesen a hdtb64 elinditasa elott nem art egy setpatch parancs.
Magyarul a 160gb os hdd ami az ssd melett van os3.9 alatt tudom csak normalisan particionalni. Remek. Pedig 3.0kick es 40.42 wb alatt szerettem volna.
Haladok...haladok :) :D
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2020. Ápr. 10. 15:38
A meretek megjelenitese megborul HDToolBox64-gyel, de attol meg mukodik. En azzal particionaltam a 40GB-s winyom, es csak sikerult.
|
mc68k
Tag
|
# Elküldve: 2020. Ápr. 10. 18:44
Ez mind-mind működik az alap 3.1.4-en, kb. 1 perc alatt be lehet állítani. Próbáld ki ezt a módszert is.
|
dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2020. Ápr. 10. 18:56
3.9 en is mukodik minden elsore, nem kell raolvasas, magia ott sem. Mondjuk 3.9 et 030 folott raknek csak Amigara, de ha jol tudom neked 040 es Blizzardod van.
|
ratman
Kék troll
|
# Elküldve: 2020. Ápr. 10. 20:55
3.5, 3.9 - HaageundpartnerOS 3.x - CloantoOS 3.1.4 - HyperionOS Az 1.0-3.1-ig meg CommodoreOS. :D Én maradok az ősforrásnál. :D Próbáltam mindet, hánytam erősen. Persze ki mit szeret, én azt szeretném használni, aminek az about ablakában az szerepel, hogy Commodore (nem patch által :D) Persze van saját "főzött" romom is már egy ideje, mert ugye lehet ilyet is csinálni :D
|
thomas^sd
Tag
|
# Elküldve: 2020. Ápr. 10. 22:41
Most első körben Rati gyakorlatát követem. Próbálok minden zavaró dolgot kizarni és úgy megoldani. Először 3.1 legyen tökéletes és hibatlan amennyire lehet. Próbálok minden hibalehetoseget kizarni. Atomstabil os t szeretnek.
Dino Mar upgradelodott a 040 es 060 ra. 😉
Probalom megosztani a tapasztalatokat tomoritve veletek kozben. Most hogy igy raerek....
Amugy tudtatok hogy 2.5 ide kabelre is ra lehet rakni ket driveot? Nekem hatalmas flash volt. Ujra 20 evesnek erzem magam.
|
Yellow Dog
Tag
|
# Elküldve: 2020. Ápr. 11. 09:53
Quoting: ratman Commodore (nem patch által :D) Akartam kérdezni, másnak is eszébe jutott-e, hogy alap ilyen esetekben a bitorlók nevének felülírása eredeti Commodore-ra? De megelőztél, ezek szerint létezik a megoldás, nem csak engem zavarnak a "tájidegen" nevek :-)
Illetve, ha már szóba került, a nyitó képernyő, vagy hogyan hívják, sajnos nem tudom pontosan, szóval ahol a lemezek berepülnek a drive-ba, az mennyi OS barát, lehet erről valamit tudni, Csárli?
|
siz
Tag
|
# Elküldve: 2020. Ápr. 11. 11:02
Ha arra az animra gondolsz, ami az avatarodon is van :), akkor azt a Kickstart jeleníti meg, ha nem talál bootolható lemezt. Ezen a szinten OS-ről még viszonylag korlátozottan beszélünk, hiszen semmi sincs még betöltve (illetve egészen pontosan nyilván, ami Kickstart-ban van, azok be vannak "töltve"). De igazából a kérdést sem értem.
|
Yellow Dog
Tag
|
# Elküldve: 2020. Ápr. 11. 11:09 - Szerkesztve: yellowdog
Azt szerettem volna megtudni, hogy itt már pl. OS függvény nyitja a screen-t illetve a szöveg kiírása, animáció is OS barát, vagy az egész (mint a játékokban) hardver regiszter és memória közvetlen elérésével történik?
|
thomas^sd
Tag
|
# Elküldve: 2020. Ápr. 16. 14:15 - Szerkesztve: thomassd
Quoting: charlie Blizzard kartyakon inkabb a BlizKick-kel lehet es ajanlott patchelni a ROM-ot, csak mondom.
Na eljutottam eddig is. Siker! Diskmontools Os3. 9 Ssd 1.7 mb sec Hdd 2.5 160gb samsung 2.357mb sec! Statram ramdisk 3mb-13. 1mb sec!!
Juheeee
|
thomas^sd
Tag
|
# Elküldve: 2020. Máj. 03. 07:20
Tapasztalat es informacio Hdd,CF,SD,CF/ide atalakito
HW: Amiga 1200 2.5 ide kabel 2db csatlakozo
Ha van HDD akkor mindenkepp az alapi csatlakozohoz kozelebb eso csatira kell felrakni. Nagy batran raraktam a tavolabbira a hdd t menet kozben el is repult az egyik particio. A masodikra mehet Ide atalakitos cucc vagy akar ssd. Kinek mi van. Jumperelesre itt is kell figyelni. (Master , Slave)
Sajnos tobb hibaba is belefutottam.
A nagyobbik szivas a CF Ide atalakito. HW: cfdisk.2f 2004 pc engines gmbh zold lap nuku led A Kozepen az atalakitonak ket pici lyuk volt felette a szoveg: ON=Master. Tehat ha nincs rovidre zarva akkor slave. Sokaig igy hasznaltam masterkent. :) Joe dobott ra nekem egy tusit igy mar jumperelheto. Sajnos hiaba allitgatom ez Master onlykent hajlando menni. Nem veletlenul nem volt beforrasztva a tusi.
A kovetkezo szivas az SD kartya. HW: Piros SD XC Extreme CF Adapter Sandisk Ultra 16gb 80mb/s SD HC I 10 Sokaig ezt hasznaltam es voltak vele problemak. Nem minden esetben bootolt elsore pl. SD kartyanal fontos hogy Industrial legyen feltuntetve mivel csak az mukodik ugy mint egy hdd. Ez a CF kartyara is igaz. *!koszonom az infot rAtmAn!*
Egyenlore igy allok. Varom hogy megerkezzen a cf ide atalkitom amit remelem mar lehet jumperelni es nyomokban ledet is tartalmaz.
Next project: 3.5 HDD + CD v. DVD , + CF es/vagy SD es/vagy SSD (4 device) Rendelkezesre allo HW NST team fele Bufferelt IDE vezerlo.
Igy talan masok nem futnak ra ezekre a hibakra.
|
Sax
Tag
|
# Elküldve: 2020. Máj. 03. 23:18
Nekem az a tapasztalatom, hogy 8 Gb-ig nincs semmi probléma. Úgy érdemes megcsinálni, hogy a rendszereket és a nélkülözhetetlen programokat tartalmazó paríciókat ide rakod, hogy akár OS3.0-val is használható legyen. (pl. rendszer, OS4.1, MOS, másik rendszer, felh. programok.) Egyik partíció se legyen nagyobb 4 Gb-nál (inkább alatta egy kicsit, de még jobb, ha 2 Gb alatt van). Ügyelni kell arra is, hogy a 8 Gb limit ne vágjon ketté partíciót! Érdemes pl. 7,4 Gb után hagyni mondjuk 8,5 Gb-ig egy üres részt. Utána mehetnek a giga méretű partíciók, ameddig a szem ellát. (ezekre mennek az MP3-ak, videók,CD-s játékok, stb) Miért jó ez? Mert simán tudsz bootolni minden gond nélkül, a fontos partíciókat látod Kickstart-remap nélkül is. Szépen bootolsz, -> betöltöd a 3.9 Kicket, és a reset után már nincs gond a többivel sem. Filesystemnek a PFS3ds és SFS-t ajánlom. A PFS3 gyorsabb, sok kis file esetén verhetetlen. Az SFS-t javasolnám a nagyobb paríciókhoz, mert nem vesz el a felhasználható méretből:) Nekem ez jött be. A legújabb PFS3-at még nem próbáltam, a régebbivel volt néha hibaüzenet egy idő után, de adatvesztést nem okozott.Ilyenkor copy -> PFSformat -> copy vissza, és 4-5 évig nincs gond.
|
Sax
Tag
|
# Elküldve: 2020. Máj. 03. 23:22
Ja, a CF kártyákkal nem egyszerű! Jól kell eltalálni a maxtransfert, típusonként változó! Pl. játszott olyat is, hogy FastATA-val, ha PIO4-ben próbáltam, hibázott, PIO3-ban meg tökéletes volt. Az sem mindegy,milyen az átalakító.
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2020. Máj. 04. 00:39
Szerintem minel kevesebbet akar szivni az ember akkor igy jar el:
1. egy 1 giga alatti particio (500 megat szoktam) a WB-nek, PFS3AIO es telepit 3.1 + uj scsi.device ... innet mindig latni fogja a 8 giga feletti teruleteket is, tehat szabadon es mennyisegben particionalhato
2. egy 1 giga alatti particio (500 megat szoktam) a WB-nek, PFS3AIO es telepit 3.9 ez cserel mindent automatan ami a 8 giga feletti particiokhoz kell ... innet mindig latni fogja a 8 giga feletti teruleteket is, tehat szabadon es mennyisegben particionalhato
3. egy 1 giga alatti particio (500 megat szoktam) a WB-nek, PFS3AIO es telepit 3.1 vagy 3.9 es startupban elso sor MAPROM szoftveresen: ajanlot Cloanto 3.X latest vagy 3.1.4.1 vagy sajat rom, igy ami a 8 giga feletti particiokhoz kell rombol megvan ... innet mindig latni fogja a 8 giga feletti teruleteket is, tehat szabadon es mennyisegben particionalhato
4. fizikai ROM a gepben latest Cloanto 3.X vagy 3.1.4.1 vagy sajat ROM barmekkora particio lehet a boot es a tobbi is
en sima dual CF-et nem hasznalnek az 1200 IDE-jen, mert a buktatok mellett nem bufferelt az az IDE es eleve limitalt a kabelhosszusag emiatt ... szal standard 1200-ben egy CF leginkabb ... vagy barmi bufferelt IDE eloszto ... a tobbi csak szerencsejatek ... megjegyzem az AmiKitnel kaphato egy pofas uj FastIDE eszkoz eleg olcson, mely alapbol tud IDE-t elosztani tobbfele, es mostantol kaphato hozza meg kevesebbert egy Gayle adapter mellyel 3-4 mega per secre gyorsul az ATA ... bar nem FastATA sebessegu, de PIO4-ig kezel mindent es nem standard 1.8 mb/sec vagy azalatt kinlodik ... az egesz 50 euro korul van ...
|
dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2020. Máj. 04. 06:07 - Szerkesztve: dino
Rengeteget szivtam en is ezekkel, majd a gepeim egy reszenel , maradtam a sima 4gb os cf kartyanal, ebbol a Sandisk valt be legjobban. Sok gep van ugy, hogy sima bennelevo kickstart ala van a redszer felteve, ertsd ugy, hogy meg remappolva sincs, ugy is jo, ahogy van. Gyorsan bootol, mint a fene. Annyit tettem veluk, hogy PFS3 hasznalok ezeken a gepeken is. Akkor, a nagy dobozos 060 as gfx kartyas gepekre 3.9 es rendszereket raktam, azok tok jol el vannak vele, azokra van kitalalva. Az A3000 semben 040/25 kartya van, ket ket rendszerem van, egyik egy 3.1, de kulso csatlakozasu scsi vinyora tettem fel 3.5 is, kivancsisagbol, hogy bootol e kivulrol scsi cuccrol.:) Megy szepen. Utoljara egy 3.1.4 est tettem fel a szinten utoljara csinalt ezerkettesemre egy 16GB CF kartyara, eloszor csak probabol, gepet ugy csinaltam meg, mivel csak serult, fureszelt hazat talaltam a padlason, hogy kintre tettem a CF kartyat, igy egy mozdulattal cserelheto. De csinaltam hozza meg 2db 4GB CF et is, szinten alap 3.0 rendszerrel is, hogy kibaszott gyors legyen a boot...
A 3.1.4 el az eg vilagon semmi bajom...soot a hdtoolbox pl. kurvajo, alap wb felbontason is minden porcikaja latszik, nem ugy mint a 3.9 ben, hogy nem fer ki a GUI alapbol.
|
mc68k
Tag
|
# Elküldve: 2020. Máj. 04. 11:32 - Szerkesztve: mc68k
A 3.1.4-ben lehet, hogy minden rossz (azt írják a többiek; én nem vettem észre semmi hibát, mivel olyan "komoly dolgokra" használom a 30 éves A500-as gépemet, mint WHD games és demo nézegetés :) ), de a HDD kezelés tökéletes. Semmi patch-elgetés nem kell, semmiféle reboot, minden megy azonnal. HDToolBox szintén kiválóan működik benne.
Quoting: dino hogy nem fer ki a GUI alapbol.
Állja. A 3.9 gfx kártyás és 40-es CPU-s gépekre való, a 3.1.4 meg tökéletes a kis A500-ra, pár MB fast RAM és picivel gyorsabb (nem 7 MHz) CPU mellett . :)
Járja végig mindenki mindkét utat, aztán döntse el, hogy melyik a jobb számára?
|
Sax
Tag
|
# Elküldve: 2020. Máj. 04. 13:19
Quoting: mc68k Járja végig mindenki mindkét utat, aztán döntse el, hogy melyik a jobb számára?
Így van, aki meg most kezdi, okuljon a hibáinkból! :)
Azért mégiscsak csodálatod dolog, hogy egy 1992-ben készült vas - hozzáértő kezekben - mégiscsak megbirkózik még a jelen kihívásaival!
|
dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2020. Máj. 04. 14:51
Quoting: Sax hozzáértő kezekben de a tapasztalatnak ara van, a mostani generaciot ezek a dolgok mar nem nagyon erdeklik...
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2020. Máj. 04. 15:10
Quoting: mc68k 3.9 gfx kártyás és 40-es CPU-s gépekre való
azert ez eros tulzas :)
|
Sax
Tag
|
# Elküldve: 2020. Máj. 04. 21:51
Quoting: dino de a tapasztalatnak ara van, a mostani generaciot ezek a dolgok mar nem nagyon erdeklik...
Igen, bár akad egy-két újonc is érdekes módon.
|
Sax
Tag
|
# Elküldve: 2020. Máj. 04. 21:53
Quoting: dh1 azert ez eros tulzas :)
Szerintem is. A múltkor volt nálam egy Blizzard 1220 kártya, teljesen használható volt, érzetre néhol verte az A4000/040/25 MHz-et, még a Breathless is játszható volt. :-)
|
dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2020. Máj. 05. 14:01 - Szerkesztve: dino
Quoting: dh1 azert ez eros tulzas :)
Szerintem egyatalan nem, nekem volt 030 alatt is, raadasul az ikonkeszletet is mar lecsereltem, hogy gyorsabb legyen. Megsem hozta a tervet...:(Quoting: Sax A múltkor volt nálam egy Blizzard 1220 kártya, teljesen használható volt, Hasznalhato, de nem melto egy Amigahoz a reakcioido,HDToolBox, ikonmeret, stb... Igazabol GFX/040+ kartyakra valo!
|
mc68k
Tag
|
# Elküldve: 2020. Máj. 05. 14:11 - Szerkesztve: mc68k
Csak nevetek. :) A Win95-re is azt mondták, hogy használható 386DX-en. Ha van 2 órád kivárni a boot time-ot... :D Közben kikopik a HDD fejcsapágya az állandó swappeléstől. Használható. :D Phhh...
De valóban: Blizzard 1230/50MHz/32MB-n semmit nem produkált az OS 3.9, akárhogyan is szerettem volna. Le is tettem erről a tervről.
|