Szerző |
Üzenet |
adsr
Kukabúvár
|
# Elküldve: 2011. Aug. 17. 11:33
Végre kezd révbe érni az 1975 óta gyűjtött és borzasztó körülmények között kallódó informatikai múzeum. Bohus Mihállyal, az egyik alapító-gyűjtővel kapcsolatban vagyok, és a leendő állandó kiállításon több gépem is ki lesz állítva. Az alapkőletétel szeptember végén lesz, magyar viszonyokat ismerve az eredeti 2012-es átadás már 2013-ra át fog csúszni. Szeged Agóra
Szóval a lényeg. Összesen két db. Amigájuk van, egy 2000-es, amit itt az egyetemi klinikán orvosi képfeldogozásra használtak 87-től, a másik egy 500-as.
Saját gépeim közül szeretnék egy 1200-t, egy 600-at és az 1000-et kiállítani, de kellenének a nagy gépek, tehát 3000-4000, illetve CDTV, CD32. Ha csak üres dobozok, az sem baj, hiszen úgy sem lennének használva a gépek.
Zömében egyébként 1-2-3. generációs gépek vannak náluk (200 tonna!!), mikrogépek terén elég szűk a kép (mivel Muszka Dani bácsi (82 éves), és Misi bácsi (60 felett) ezeken dolgoztak, nyilván ezeket gyűjtötték inkább). Sajna sok fospöce van. A Vintage hangszerboltos srác Mac gyűjteménye már most ki van állítva, egész jó kollekció.
Várom az ötleteket.
|
Levi
Tag
|
# Elküldve: 2011. Aug. 17. 14:57
Tetszik a kezdeményezés!
Videókat már láttam az eddigi gyűjteményről a youtube-on, tényleg vannak olyan gépek a gyűjteményben amikből szerintem talán már csak Szegeden van "élő" darab...
Van közte pár frissebb videó is, amiket én sem láttam még, majd otthon :-)
http://www.youtube.com/watch?v=IK8O-5vvHGU
http://www.youtube.com/watch?v=K_Dvg8cE1-8
http://www.youtube.com/watch?v=6E9hhj43SLE
http://www.youtube.com/watch?v=57NiRFR8uUQ
http://www.youtube.com/watch?v=wHpVgdCzb9I
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2011. Aug. 17. 15:45 - Szerkesztve: dh1
Minden tiszteletem a kiallitoke, de ki fog odaadni egy 100-200 000 Ft-os A4000-et vagy 3000-et? Ennyire elvakult nem lennek, max ha halomba allnank itt a nagyvasak, de nem allnak ... Mikor e-bay-en 1,5 millio forint egy fullos A4000T???
Nem szeretem az olyan kiallitasokat ahol nem lehet kiprobalni a legendakat csak nezegetni ... arra ott a net ... szerintem ... de azert respect a kezdemenyezesert es elnezest a velemenyemert ...
|
TCH
Tag
|
# Elküldve: 2011. Aug. 17. 15:52
Pluszegymegszabszkrájb.
|
adsr
Kukabúvár
|
# Elküldve: 2011. Aug. 17. 19:20
DH1!
Tévedésben vagy! Lesz, és most is van kipróbálós terem! Ott van pölö lézeres adatátviteli teknyik, C64, Amiga, stb. Tehát lesz kipróbálós, ez a lényeg, sőt az általam rendezett kiállítás is elméletileg oda fog költözni, és lehet hogy évente nem csak egy alkalommal, hanem többször is lesz játszós hétvége, ugyanis bevételt kell termelniük, hogy megélhessenek.
|
dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2011. Aug. 17. 20:48
Quoting: dh1 Mikor e-bay-en 1,5 millio forint egy fullos A4000T??? komolyan gondolkozom, hogy ki sem veszem a szekrenybol, pedig lassan lesz helyem kipakolni egy par cuccot. Ezekszerint millimolyos vagyok? :D
|
TCH
Tag
|
# Elküldve: 2011. Aug. 17. 22:43
dino: Veszel néhány kiló rezisztort és akkor mondhatod, hogy "Legyen ön is milliohmos!" ;)
|
SzörG
Elektrolakatos
|
# Elküldve: 2011. Aug. 18. 10:51
adsr: Nagyon jó és nemes a kezdeményezés! elsősorban erkölcsi támogatásomról tudlak biztosítani, esetleg adó 1% felajánlással! :-) vagy egy-két gyakoribb működő mikrogéppel meg tudlak szponzorálni (pl. VTC, A500)
|
adsr
Kukabúvár
|
# Elküldve: 2011. Aug. 18. 11:01
Quoting: Szergely adsr: Nagyon jó és nemes a kezdeményezés! elsősorban erkölcsi támogatásomról tudlak biztosítani, esetleg adó 1% felajánlással! :-) vagy egy-két gyakoribb működő mikrogéppel meg tudlak szponzorálni (pl. VTC, A500)
Amiga500 van dögivel nálam is :-D, Vidijoton is van Misi bácsiéknál, sőt protkótípus Homelab is! 1%-ot szerintem lehet nekik nyomatni.
|
dekanyz
Tag
|
# Elküldve: 2011. Aug. 18. 11:59
Azért milyen vicces, hogy a ZX Spectrumokat a Vaterán drágábban árulják, mint az Amigákat. Régen mit nem adtam volna, ha a Spectrumomat valaki el akarta volna cserélni az Amigájára... :)
|
adsr
Kukabúvár
|
# Elküldve: 2011. Aug. 18. 20:23 - Szerkesztve: adsr
Quoting: dekanyz Azért milyen vicces, hogy a ZX Spectrumokat a Vaterán drágábban árulják, mint az Amigákat. Régen mit nem adtam volna, ha a Spectrumomat valaki el akarta volna cserélni az Amigájára... :)
Tényleg érdekes, nem is gondolkodtam el eddig rajta... Igaz, fullos, dobozos, garjegyes, stb. Videoton TV-Fociért adtam már annyit, mint Amiga 500-ért, meg egy kiba ritka, spéci billentyűs, floppy illesztős Sinclair QL-ért is, de sima speccyt, főleg doboz nélkül nem vennék egy árban.
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2011. Aug. 18. 22:57
Erdekes, de ami nem Commodore az nem hoz lazba ... Valahogy mindegyik keves nekem ...
Commodore cuccert elek halok ...
|
TCH
Tag
|
# Elküldve: 2011. Aug. 18. 23:38
Kevés? :D Egy Enterprise-al semmilyen 8 bites Commodore nem versenyezhetett.
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2011. Aug. 19. 00:49
Volt Enterprise-om ... sot szakkort is tartottam vele. Hiaba erosebb HW ha szar se volt ra ... Amugy meg nekem semmi nem hozza egy SID, vagy egy PAULA elmenyet ...
|
dekanyz
Tag
|
# Elküldve: 2011. Aug. 19. 09:01
Az Enterprise jó gép volt, csak kicsit későn érkezett...
|
TCH
Tag
|
# Elküldve: 2011. Aug. 19. 09:57 - Szerkesztve: TCH
A szar se volt rá azért túlzás. http://ep128.hu Egy rakat Speccy proggyt átírtak.
|
SzörG
Elektrolakatos
|
# Elküldve: 2011. Aug. 19. 09:57
nekem is volt Enterprise 128-am anno (most is van, csak sajnos egy másik darab) torony magasan vert minden akkoriban elterjedt gépet :-) lásd. Joe-féle 1990-ben írt Megademo I-II-II ... 256 színű grafika benne, digitalizált hanggal... csak igen... elég későn érkezett sajnos.
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2011. Aug. 19. 11:57
Azert nem egy A500 ...
|
dekanyz
Tag
|
# Elküldve: 2011. Aug. 19. 12:40
Nem A500.... Az Enterprise kb. a 8 bites gépek csúcsát jelentette, az Amiga meg már a jövőt!
Az meg, hogy Spectrum programokat irtak át, ami a gép lehetőségeinek a töredékét használja ki, háááát nem a siker záloga! Azért volt 1-2 játék, ami Enterprise-ra iródott.... Na azok durvák voltak!
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2011. Aug. 19. 13:15
Erol van szo ...
Szakkorben mindenki a C64 elott ult. Enterprisehez nagyon keves stuff volt ... akkoriban, most mar baromi egyszeru beszerezni, de akkor ... Nameg senki sem rohangalt ilyen geppel a kornyeken se ...
Commodore volt mindenhol ...
|
TCH
Tag
|
# Elküldve: 2011. Aug. 19. 13:44
Quoting: dh1 Commodore volt mindenhol ... Meg Sinclair.
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2011. Aug. 19. 13:56
Nem, lehet, hogy Bp-n volt, de az orszag tobbi reszen szinte csak Commodore volt - tapasztalataim szerint ...
|
TCH
Tag
|
# Elküldve: 2011. Aug. 19. 14:32
A közvetlen ismerősi körömben majdnemhogy ugyanannyi embernek volt Spectruma, mint Commodore gépe. Sok az átfedés is egyébként. Sőt, pár Ataris is van.
|
Levi
Tag
|
# Elküldve: 2011. Aug. 19. 14:52
TCH
mail ment...
|
SzörG
Elektrolakatos
|
# Elküldve: 2011. Aug. 19. 16:55
DH1: persze :-) az Ep128 nem AMIGA 500! Amúgy az AMIGA csak "ál8bites" gép és ráadásul 2 CPU van benne, mert az Agnus chip grafikai cpu, ráadásul iszonyú gyors, 28MHz-n ketyeg! itt egyértelműen arról van szó, hogy az Ep128 torony magasan verte a Spectrumokat és a C= akkoriban legelterjedtebb gépeit (+4, C16, C64)...
akkor váltottam Ep-ről AMIGA 500-ra amikor megláttam az első AMIGA játékot és demót... kb. ezek fogtak meg: Killing Game Show intrója, Shadow of The Beast 1, The Red Sector - MegaDemo, Scoopex - Mental Hangover, Enigma - Phenomena...
|
TCH
Tag
|
# Elküldve: 2011. Aug. 19. 23:25
Quoting: Szergely Amúgy az AMIGA csak "ál8bites" gép ??? Úgy érted "ál 16 bites", nem? (Mert igazából 32. :P )
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2011. Aug. 20. 22:49
Latom ezt a topicot is sikeresen szetoffoltatok, grat! :)
|
Travis
Tag
|
# Elküldve: 2011. Aug. 23. 08:51
Mert az amigásokat nem lehet olyan korlátok közé szorítani, mint amilyen egy fórumtopic. :-)
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2011. Aug. 23. 13:07
Miert lenne ez off?
|
csico
Tag
|
# Elküldve: 2012. Feb. 02. 02:45
Ez tényleg off: Amiga The Movie (VHS rip)
http://www.youtube.com/watch?v=s7uQHOpsEbM
hüpp-hüpp
|