Hírek | Archívum | Fórum | IRC | Amiga | AmigaOS | FAQ | RSS

 - Fórumok - Regisztráció - Keresés - Statisztika - Szabályzat - Pegasos.hu fórum
forum.amigaspirit.hu / Classic hardver / Hardver problémák, szervizek, tanácsok
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 157 . 158 . >>
Szerző Üzenet
dino
Kék troll

# Elküldve: 2010. Már. 29. 11:37


Chain-Q: Ertem, koszi. Elmondom mire gondoltam. Van nekem egy Delfina (hala neked) :) kartyam, meg van egy Toccatam is. Utobbi kartyanak van atvezeto csatija, azaz at tud magan engedni soundot es raadasul ebbol 2db is van. No, tehat a paula hangjat atengedi, meg a delfinat is, csakhat a driver engedi e a parhuzamos mukodest. Ez azert lenne optimalis, mert a delfina a dsp+driver(MP3) miatt kevesebb CPUt zabal. A Toccatan keresztul meg osszemixelnek mindent. :) elegansabb megoldas lenne mint egy kulso kevero...

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2010. Már. 29. 16:53


@dino:
Az effele hang-szabalyozos-keveros mukodes teljesen passziv, nem kell hozza a kartya "drivere" vagyis effektiv hangszallitas/felvetel/lejatszas nem tortenik pl. DMA-val. A kartya mixere beleir egy hangero erteket hardveres mixer regiszterebe, es kesz. Onnantol az el, amig a gepet ki nem kapcsolod. Szoval elvileg amit akarsz, annak siman mukodnie kell, ha a Toccatan van olyan mixer, ami ezt tudja.

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2010. Ápr. 03. 14:21 - Szerkesztve: dh1


Nah latszik regen classic amigaztam mar ...

A3000-est elesztgetem ...
Benne
- MegaMix membovito 2 mega ram
- Alfadata AT-2008-as ide vezerlo 4 mega ram
- alaplapon 2 mega chip-ram
- CPU kartya egy v3.1-es A3640-es
- Kickstart 3.1

szepen megy minden ... bootmenuben is minden Working ...

Feltoltam ra a 3.1-es OS-t, de reset utan a boot setpatch-nal egyszeruen merevre fagy ... anelkul minden muxik ... latja a 040-et, ramot, vinyot mindent ... mi lehet a gond?! Mar a 3.1-es Install lemeze se bootol be, gondolom a setpatch miatt ...

Viszont a 3.1-es WB lemez bebootol siman, setpatch-al egyutt ...
lehet az ide vezerlovel van gondja a setpatch-nak?

Please Help! :)

dino
Kék troll

# Elküldve: 2010. Ápr. 04. 09:22


dh1: En megprobalnam eloszor az alaplapi scsi t. Ha az megy, akkor lesegetnem az alfadatat, hogy mi lehet a gond....

amigarules
Tag
# Elküldve: 2010. Ápr. 06. 13:13


3.1-es kickből is több fajta van...Beszélj a Mochikánnal.

amigarules
Tag
# Elküldve: 2010. Ápr. 06. 13:15


Amigámnak valami komoly baja van. Minden műxik rajta csak menet közben akár nyomkodom akár nem egyszercsak elszürkül a kép...Táp-el táp-vissza után megint jó egy darabig. Még kipróbálok egy tápcserét aztán kuka...:(

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2010. Ápr. 08. 02:02


Megoldodott az A3000 problema.
A 68040.library volt a gond ...

Amugy ECS gui ennyivel lassabb mint az AGA-s gepeken?!
Nem emlekeztem ...

adsr
Kukabúvár

# Elküldve: 2010. Ápr. 09. 21:28


Üdv minden fanatikus Amigásnak!

12 év után végre van egy amiga vasam, egy 500-as, amihez kaptam egy rgb to scart kábelt is. Ki is próbáltam (volna) a gépet, de nem láttam mást, csak fekete képet. A mono jelről tökéletesen működik, van kép.

Szóval szétkaptam a kábelt, hátha szakadt, gondoltam. De nem volt az, ezért feltúrtam a netet, és többféle kábelt találtam, most tanácstalan vagyok.

Itt vannak a linkek, aki tud, kérem segítsen:

http://eab.abime.net/showthread.php?t=47281

http://eab.abime.net/showthread.php?t=36602

(Az enyém ehhez hasonlít a legjobban, azzal a különbséggel, hogy nálam az Amiga 23 lábú csatlakozón nem a 22-es lábra van forrasztva, hanem a 23-asra, és 1Kohm-os ellenállás sincs. Régebbi működésről nem tudok semmit, egyébként eléggé "gyárinak tűnik a kábel, mert igényesek a forrasztások, szépen van szigetelve az audio kivezetés (nem szigetelőszalagos...)

http://www.jeacle.ie/pub/articles/scart/

amigarules
Tag
# Elküldve: 2010. Ápr. 10. 19:03


A scarton a 13 17 és a 19 nekem össze van kötve...pont ezzel szoptam tegnap én is, mert a gyárinak tűnő scartom nem működött de van egy házi' jellegű azzal meg tökéletes...jelenleg kib*szott lusta vagyok, de holnap szétszedem, és lefotózom és nem utolsó sorban átküldöm...
a scarton nekem az első és a második láb is be van kötve (csúcsa felől nézve)
...szép képe lesz de tényleg még mai szemmel is...

amigarules
Tag
# Elküldve: 2010. Ápr. 12. 23:38


Kérek emilt amigarules kukac amiga pont hu-ra és küldöm a fotót. Ez biztosan műxik...

dino
Kék troll

# Elküldve: 2010. Ápr. 13. 13:20


No akkor nekem is segitsen valaki. Adott elbox A1200Fast ata az FFS megy rajta jol, ha felteszem a PFS3 mat, es a slave HDD rol bootolok, mikor betolti a wb t az ikonokig, es szarra fagy az egesz.Ha kikapcsolom a pfs particiokat, akkor nem fagy.:) Ugygondolom, hogy mindent jol csinaltam, ugy ahogy a doksiba van. Hasznalt valaki itt igyen cuccot mar PFS3 mal? Egyebkent abba az 1200 asba csinalnam, amit itt kepeken prezentaltam.

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2010. Ápr. 13. 21:26


Milyen FastATA es milyen PFS3? :)

Nekem volt, de ilyen hibat nem tapasztaltam ... talan PFS3-bol kene mas verzio, vagy DS verzio ...

Viszont gyilkolta a 2,5 vinyokat nalam ...

dino
Kék troll

# Elküldve: 2010. Ápr. 15. 21:51 - Szerkesztve: dino


Kezdek rajonni, virusom is lett valahonnan...Fungus/LSD
Tudom, B+a K anyamat, de nemtudna valaki kuldeni A1200hoz ADF en, vagy mittomenhogy !!eredeti!! WB 3.0 at? Idokozben tonkrement a lemezem is :(
Ha valaminek lenne megkoszonnem.

TCH
Tag

# Elküldve: 2010. Ápr. 15. 22:06


Dehogynem. Jó lesz a torrentről leszedett gyűjteményből, vagy inkább grabbeljem be az igazi 3.0-ás lemezeinket?
Utána hova küldjem?
De miért nem upgradelsz 3.1-re, nem lehet azért fagy a PFS?

dino
Kék troll

# Elküldve: 2010. Ápr. 15. 22:55 - Szerkesztve: dino


Quoting: TCH
Dehogynem. Jó lesz a torrentről leszedett gyűjteményből, vagy inkább grabbeljem be az igazi 3.0-ás lemezeinket?

Inkabb az eredetiben jobban biznek. Az egyik vinyomrol ugy nez ki,
le sem lehet irtani a virust, csak formattal :(
Quoting: TCH
Utána hova küldjem?
dinocucc(at)freemailponthu
Quoting: TCH
De miért nem upgradelsz 3.1-re, nem lehet azért fagy a PFS?
A doksik szerint jonak kellene lennie, aszem a virus is kozbe jatszott, de amugy osszekevertem a fast ata driverjet. (regebbit raktam fel, nem ehez a kartyahoz valot) viszont eloszor a virust kell likvidalni. Ennel a gepnel ragaszkodnek a 3.0 hoz. :) Nagyon koszi a segitseget, remelem en is egyszer visszaadhatom...

dino
Kék troll

# Elküldve: 2010. Ápr. 15. 23:14


Addig emeselem a tortenetet:)
Tolcsvai Peti baratom, (khhm-khhm) kapott INGYEN egy A4k t en meg felajanlottam neki a segitsegemet, hogy feltelepitek neki egy rendszert tesztelgetni. Ebben az A4k ban volt 2db HDD es osszedugtam ez en vinyommal.
Valami german rendszer volt rajta, persze at allitottuk angolra, de amugy is az lett a vege, hogy (gyalu), mert ugye a sajatjat mindenki jobban ismeri.Masnap telefonal nekem a Peti, hogy fagy a gepe mint allat, volt a rendszeremben virusZ, de sajna regi verzio,igy nem vette eszre. No aztan jol megfertoztuk itt a HDD ket. minden gepbe amibe beletettuk, az kapott. Node most kap a pofajara, megfingatjuk a fungust... :)

TCH
Tag

# Elküldve: 2010. Ápr. 16. 19:59


Nagyon koszi a segitseget, remelem en is egyszer visszaadhatom...
Nem azért teszem...deeeeeeeee, ha tudsz igazi 8-bites Atari DOS lemezt (igazi, nem lemezkép) szerezni, akkor vehetjük úgy, hogy visszaadhatod. ;)
Elkunyerálom öcsémtől és TransDiskkel lementem őket a holnapi napon.

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2010. Ápr. 17. 00:00


Jo! Hol lehet ingyen A4k-t kapni?! Hova mehetek erte! Azonnnnal kelllll! :D

TCH
Tag

# Elküldve: 2010. Ápr. 18. 18:36


Nahh, frimélben elküldeni kicsit nagy lett volna, de itt van.
Parancsoljon Terror Pista úr!
http://oscomp.hu/depot/wb30.zip
Eredeti gyári lemezek képei. Garantáltan hiba és vírusmentes.

dino
Kék troll

# Elküldve: 2010. Ápr. 18. 21:59


Quoting: dh1
Jo! Hol lehet ingyen A4k-t kapni?! Hova mehetek erte! Azonnnnal kelllll! :D


Nos ez egy hosszu erdekes tortenet. Petinek egy haverja veletlenul bukkant ra egy elektronikai szervizben csak ugy betolva az asztal ala, kb 1000eves por volt rajta, aztan kerdezte a srac a szervizestol, hogy izze ooo az ott nem egy AMIGA? Erre a masik arc:jaja valahogy ittmaradt a multbol es nem tudunk vele mar mit kezdeni...miert tetszik, kellene!!!?? Aham. Akkor fogd a honod ala es vidd, nem kell erte fizetni sem. Baz+ ezt a makot :)))) Nem,neeem, es nem. Sajnos mar nekem sem jutott ingyen 4000 AMIGA.... dh1: amugy koszi, hogy elkuldted..., es TCH neked is kulon egy nagy THX .
Sajns semmilyen Atari culam nincs :(
Quoting: TCH
Parancsoljon Terror Pista úr!
Izee, nem tetszik az avatarom???? :)

TCH
Tag

# Elküldve: 2010. Ápr. 18. 23:11


Izee, nem tetszik az avatarom???? :)
Bin Laden rulez. :)

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2010. Ápr. 19. 19:06 - Szerkesztve: dh1


En csak azt nem ertem, hogy miert nem sadddam-nak van valami hasonlo avatarja (az Avatar film ota utalomezt a szot, hogy avatar ... :)

TCH
Tag

# Elküldve: 2010. Ápr. 19. 19:37


Mert sadddam nem a diktátor után kapta a nevét, hanem az Amigás vírus után. IMHO. :P
Ha meg utálod az avatar szót, akkor hívd képnek.

csuka
Tag

# Elküldve: 2010. Ápr. 19. 21:38


Uraim! Segítség kellene. Adott 1 A1200 + CF kártya HDD-ként. Szeretnék bepaszírozni 1 laptopból származó CD olvasót(vagy ami lesz), és a CF-katyit is kivezetni úgy hogy a gép hátán a csatlakozósor felett a kártyát ki lehessen venni. Milyen cuccok kellenének ennek a megvalósításához illetve mik a buktatók amire figyeljek oda?

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2010. Ápr. 19. 23:35


- Mit mond a nemet vindoz, mikor betoltotte a lomtarat?
- Recycle Bin Laden.

(Bocs.)

TCH
Tag

# Elküldve: 2010. Ápr. 20. 12:07


Kártyáznak az arabok:
- Osszá' má' Bin Laden.

adsr
Kukabúvár

# Elküldve: 2010. Ápr. 29. 06:46


Sziasztok!

Amigarulesnek köszönhetően sikerült orvosolni az rgb-scart problémát, viszont nem úgy ahogy Ő gondolta... Ugyanis a kábel olyan volt, mint az övé. Nálam viszont az alábbi képen látható megoldás működik, hogy miért, nem tudom. Tudja valaki, hogy mi a 12-es láb "szerepe" az rgb csatlakozón? (Ja, láttam olyat is, hogy a 23-as rgb láb van bekötve, olyat is, hogy a 22-es... a 16-os scart lábra).

http://lh6.ggpht.com/_QZG3TrnXTkg/S9kMst-CmRI/AAAAAAAABlc/kMKg-kCoWB8/s640/amiga%20rg b%20to%20scart%20zsolti.jpg

Üdv!

Minden jót!

(Ja, mégvalami, hétvégén hazautazok és feltúrom a régi Amigás dolgaimat. Van egy 1200-esem, ami annak idején túláramot kapott, nem tudom mi működik benne. Érdekel valakit? Ház nincs meg, elajándékoztam már (én balga...), viszont a billentyű igen (ha jól emléxem.)

Üdv!

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2010. Ápr. 29. 09:24


Amiga video port lábkiosztás erre van. Eszerint a 12-es láb a vertikális szinkron, a 22-es meg plusz 12V DC. Scart lábkiosztás meg erre. A 16-os láb a blanking signal, vagyis ugyanúgy a vertikális szinkron, ha jól értem. Enélkül nemigazán értem hogy működhet egyáltalán a kábel, esetleg valamiféle CRT-eszköz mellékhatás lesz, mint annyi minden. Viszont mivel a jelszintek nem egyeznek, ezért elképzelhetőnek tartom, hogy valaki inkább a 12V+ váltóáramról veszi az 50Hz jelet a képszinkronhoz, valami ellenállással... De én segghülye vagyok az elektronikához, szóval ha nincs igazam, kérjük ugassanak le.

adsr
Kukabúvár

# Elküldve: 2010. Ápr. 29. 11:22


Kösz Chain-Q, megvilágítottad a probléma lényegét, így már értem... Viszont a feltételezésed is bejött, ugyanis itt egy rajz (ezt rajzoltam át én a saját változatomhoz):

http://pspemulation2.condor.serverpro3.com/screenshots/amiga-scar-cable-fix.jpg

Ezek szerint tényleg lehet, hogy valakinek működik a 22-es vagy 23-as lábról levett jel az ellenállással. Nekem, mint írtam, nem volt ellenállás, és a 23-as lábról jött a jel eredetileg.

Adalék: A tv scart csatiba bedugva tökéletes a kép, a videó scart csatlakozóba bedugva pedig nukupinacsakima, akárhogy kapcsolgatom a videót...

Üdv!

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2010. Máj. 04. 11:06


Tovabb kinlodok az A3000-el ... :(

A problemam: minden bootnal ha barmilyen 68040.library jelen van a LIBS-ben a gep merevre fagy. Ha eltavolitom a library-t akkor szepen bejelentkezik. Probaltam tobbfele 040-es libet ...

A konfigom: Desktop A3000, 2 mega chip, 8 mega fast (4 mega Oktagon AT-2008 + 4 meg MegaMix 2000), ks 3.1 romban, buster rev 7, dmac rev 2. Van egy A4000-bol maradt rev 9-es busterem ... az kompatibilis az A3000-el? Ahogy a netet bongeszem nincs kulon A3000 vagy 4000 verzio ... de valaki megerosithetne mert akkor kiprobalnam azt is ... hatha ...

68040.library nelkul a Sysinfo azt mutatja, hogy az FPU/MMU és a Copyback mod nem aktiv. CPU parancs semelyik parametere nem segit ...

Igy viszont a sebessegteszteknel az A3000 egy hajszalnyival gyorsabb csak egy A600-nal ami eleg gaz ...

Kinek van otlete, mi lehet a problema?!

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 157 . 158 . >>
forum.amigaspirit.hu / Classic hardver / Hardver problémák, szervizek, tanácsok
 
 

Powered by web forum software miniBB™ © 2001-2019