Hírek | Archívum | Fórum | IRC | Amiga | AmigaOS | FAQ | RSS

 - Fórumok - Keresés - Statisztika - Szabályzat - Pegasos.hu fórum
forum.amigaspirit.hu / Classic hardver / Hardver problémák, szervizek, tanácsok
<< 1 ... 27 . 28 . 29 . 30 . 31 . 32 . 33 . 34 . 35 . 36 . 37 ... 158 . 159 . >>
Szerző Üzenet
Levi
Tag

# Elküldve: 2011. Júl. 09. 17:14


Bekapcsoltam a gépet (délelőtt simán ment) a táp csodálatosan fütyül, led nem világit.



Táp kuka?

TCH
Tag

# Elküldve: 2011. Júl. 09. 18:05


Fütyül? Mármint zúg? Vagy a ventillátor sivít?

Levi
Tag

# Elküldve: 2011. Júl. 09. 18:08


Szó szerint és elég hangosan...

dino
Kék troll

# Elküldve: 2011. Júl. 09. 18:56


Levi
Milyen tapod van pontosan?

Levi
Tag

# Elküldve: 2011. Júl. 09. 20:23


dino


Mail ment....

Levi
Tag

# Elküldve: 2011. Júl. 17. 16:15


A táp projekt kipipálva :D


A régit megjavította egy tv műszerész 2 e ft-ért. 4-5 kondi volt kiszáradva benne, a kábellel semmi gond. :D

De most van más... Eddig mindig búgott a hang az Amigámon. Tekergettem a csavart az rf modulátornál, meg állítgattam a kapcsolót, de most meg teljesen túlvezérelt lett. Mind tv-n, mind pedig fülhallgatón...

Ez is valami kondi hiba lehet?


Szerintetek a tv szerelő ezt (is) tudná kezelni? Elvileg csak sima rca bemenetek, ami minden tv-n van már...

Külön-külön is torzak a hang csatornák.

http://imageshack.us/photo/my-images/41/78274511.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/651/23280527.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/62/53640684.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/33/81812377.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/21/99728189.jpg/

geek
Tag
# Elküldve: 2011. Júl. 17. 21:11


Próbáltad a filtert kapcsolgatni? Ott van egy közös pontja a 2 csatornának.

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2011. Júl. 17. 21:59


Ha jol emlexem, a szar hang az vagy kondi hiba az alaplapon, vagy a betapnal szar a -12V. Mer'asszem egyedul a hangnak kell a -12V a tapbol.

(Es ez gond szokott lenni ha pumpatapokat alakitasz at, hogy a gagyibbaknak nagyon gyenge a -12V-ja, es nem eleg az Amiganak.)

TCH
Tag

# Elküldve: 2011. Júl. 17. 22:41


Igen a zúgás a hangban az szűrőkondi hiba lesz.

Mohican
Tag
# Elküldve: 2011. Júl. 17. 23:35


Szia,

nem akarlak elkeseríteni, de a fotókat elnézve egy majdnem full kondigenerál előtt állsz. Az SMD elkókat minimum SOS cseréltesd végig, és valami biztos kezű emberrel... a szalagkábelnél elég szűk a hely .. nehogy szétégesse buzgalmában. 99% hogy a hang attól gáz. Az audióhoz nem ártana tantált tenni, de semmiképpen ne SMD-t tegyél. A többi helyre mehet SMD vagy sima furat szerelt fektetve. A floppy alá máshogy nem fér be.

M

Levi
Tag

# Elküldve: 2011. Júl. 18. 07:39


charlie

Szerencsére maradhatok az Amigás tápnál! 1-et vettem Mohicantól + a hibásat sikerült megjavítanom!

TCH

Ezt írták nekem mail-ben is, akkor ez tuti biztos, hogy csere!

Mohican

Rákérdezek először annál a fickónál aki megjavította a tápomat is. Remélem sikerrel járok, ez lenne a leggyorsabb megoldás...

geek

Arra gondolsz, ami az rf kockánál van?

geek
Tag
# Elküldve: 2011. Júl. 19. 00:15


Levi,
ha mindenképpen kondi csere lesz a vége, akkor nézd meg az alábbi linket, ahol részletesen bemutat mindent.

http://www.victortrucco.com/Commodore/CapacitoresAmiga/CapacitoresAmiga.asp

Levi
Tag

# Elküldve: 2011. Júl. 19. 10:36


geek

De jó!


Köszi!

Ezt viszem majd a szerelőhöz!

Lehet, hogy legkorábban csak szeptemberben lesz ebből a dologból valami...

De, ami késik az nem múlik :D

TCH
Tag

# Elküldve: 2011. Júl. 19. 19:05 - Szerkesztve: TCH


Ma amikor bekapcsoltam a gépet, a led sebes (~5/s) villogásba kezdett és sárga képernyő (trap before GURU init) fogadott.
Lekapcs-visszakapcs után nem jött elő.
Továbbá az elmúlt pár hétben volt pár spontán GURU-m.
Az AirTaxi produkált többször olyat, hogy GURU, aztán boot közben sárga GURU, aztán megáll a boot, majd reset után még egy GURU. De amennyit megy a gép ahhoz képest szórványos.

Pmemtest nem talált hibát.

Memtest felfordul ha a turbókártya memóriája is be van fűzve.

RAM telemásolás hibátlanul megy. 3x egymás után teleküldtem a RAM-ot, aztán még WB ablakokat is nyitogattam a végén ilyen 5-6k free Chip és 2-3k free Fast maradt. Igaz a második alkalommal amikor elkezdtem lehúzni a WB screent (DOpus volt mögötte), akkor megmurdelt, adott egy sík szürke képernyőt, de semmi reset, GURU vagy ilyesmi.
Harmadjára azt is kipróbáltam, hogy megy-e a kiürítés. Szépen becsuktam az ablakokat, kitöröltem a RAM-ba másolt fájlokat, aztán Avail Flush és visszajött mind a 2 MB Chip és a 7,5 MB Fast.

Tudjam be aggkori szenilitásnak, vagy valami hwhiba lesz? Esetleg melege lenne valaminek?

Egyébként fogtam egy szórakoztató bugot: amikor tele volt a RAM és kinyitogattam a könyvtárakat, akkor ugye ha nem volt elég hely már az ikonoknak, akkor nem rajzolta ki őket. Viszont az egyik fiók ikonja helyett (8 színű MagicWB-s) a klasszikus 2.0-ás 4 színű fiók ikont dobta ki. Arra még volt hely. :)

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2011. Júl. 20. 12:30 - Szerkesztve: dh1


Advanced Amiga Analyzer-rel teszteld a RAM-ot, az a legjobb ... nekem az mutatta ki a ramhibat ...

Amugy meg erdemes a csatlakozokat megtisztitani, pl. a radiros eljarassal. Sokat segithet ...

8 szin -» 4 szin a nem bug, hanem feature :D

TCH
Tag

# Elküldve: 2011. Júl. 20. 13:10 - Szerkesztve: TCH


Köszi a tippet ki fogom próbálni. Ma ugyanezt produkálta, de többszöri kikapcsolás segített rajta csak. És most volt egy zöld (error in Chip RAM) képernyőm is, szóval valami csak van. :P

---
Sz*rk: Te erre gondoltál? http://www.amiga-hardware.com/showhardware.cgi?HARDID=803
Nekem nincs ilyenem.
---

Ha gáz van ki fogom próbálni a radírt is, thx.

A WB-ben a 8 szín -> 4 szín konverzió valóban nem bug, de nem azt mondtam, hogy 8 helyett 4 színben jelenítette meg az ikont, hanem hogy MÁSIK ikont dobott ki. :)
Annak a fióknak volt saját ikonja, de ehelyett a ROM-ba beégetett WB drawer ikon jelent meg.
Na mondjuk lehet, hogy tényleg ficsör... ;)

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2011. Júl. 20. 13:55 - Szerkesztve: dh1


Arra a cuccra gondoltam, de annak a szoftvere kell neked, a hw resze nem szukseges, csak a portokhoz. Ramot tesztelni nem kell a cumo hozza!

http://www.l8r.net/install/misc.html

Elso link ...

TCH
Tag

# Elküldve: 2011. Júl. 20. 18:20


Ja értem, köszi. A dms-t én is megtaláltam, csak azt hittem kell hozzá ez a kütyü is.

csigabig
Tag

# Elküldve: 2011. Júl. 20. 21:25


sziasztok !!

keresek egy ilyen kábelt !!
vagy annak bekötési rajzát.

http://cgi.ebay.de/AMIGA-Monitorkabel-TTL-23pol-Bu-8pol-DIN-St-/260812165536?pt=Klass ische_Computer&hash=item3cb99dd1a0

Üdv AmigaCsiga

TCH
Tag

# Elküldve: 2011. Júl. 20. 23:44 - Szerkesztve: TCH


Na, dh1 kipróbáltam a cuccost, nagyon faya kis cucc.
De találni ez sem talált semmit sem.
Asszem le fogom jegyezni a GURU -> reboot -> recoverable -> reboot -> GURU történések számait. Bár az első GURU az mindig más, szóval az irreleváns.

Sz*rk: LOL! Hiszen ebben a port teszterekben teljes pinout és részletes leírás van az összes lábról! Miért nem került ez a kezembe mielőtt nekiálltam szopni... :(

TCH
Tag

# Elküldve: 2011. Júl. 21. 12:46


Na kérem, megnéztem.
Folyamat a következő:
1. "Normál" GURU, valami történt, feldőlt az Amiga.
2. Boot közben Recoverable 01000009: General fault - Freeing memory that is already free. -> lemerevedés
3. Reset után GURU 81000005: General fault - Corrupt memory list detected in FreeMem.

Az AAA sem talált semmi gázt a memóriában, viszont most már majd' minden "hétköznapi" GURU után ez van...

SzörG
Elektrolakatos

# Elküldve: 2011. Júl. 21. 21:38 - Szerkesztve: Szergely


Csiga: ment neked email a bekötésről amit ígértem :-)
remélem megkapod? tartozik hozzá egy 2,5 Mb-s csatolás...

csigabig
Tag

# Elküldve: 2011. Júl. 22. 00:21


Szia SzörG !!

Köszönöm megkaptam.Megnézem utána járok.
Most scartal használom szép képe van igy is.
Üdv AmigaCsiga

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2011. Júl. 23. 14:59 - Szerkesztve: dh1


TCH bent van meg a Kicstart repalcement amit irtam (graphics.library)?
Ha igen vedd ki ... hatha

TCH
Tag

# Elküldve: 2011. Júl. 23. 18:08


Nincs, nálam semmiféle gyorsulás nem történt, úgyhogy kiszedtem.

csigabig
Tag

# Elküldve: 2011. Júl. 25. 22:04 - Szerkesztve: csigabig


Szia !!

Én egy TRA 1200 turbokarit vettem az escomos amiga 1200 be.
Talán már lassan 1 hónapja meg van.Soha semmi bajom nem volt vele eddig simán teszi a dolgát.Igaz nekem nincs nagy amigás elő életem nem ismerem a hibákat azoknál a kártyáknál mi volt a gond de hála Isten az enyémnek nincs baja.Van mikor megy 3 napig is bekapcsolva a gép de az is igaz hogy van mikor áll 3-4 napot is mikor hogy van idöm vele foglalkozni.Ezt csak azért írtam mert vannak jó ellen példák is.

Maradok tisztelettel AmigaCsiga

csigabig
Tag

# Elküldve: 2011. Júl. 26. 13:07 - Szerkesztve: csigabig


sziasztok !!

Írtam másik topicba is hogy miután feltettem az arost rá jöttem hogy bizony nagyon gyenge már a vas ami nekem van és épp ezért gondolkodom annak cseréjén.Nincs olyan erőforásom sajnos és valószinü hogy nem is lesz már mint reál amigán nincs annyi cash em erre.Örülök hogy ez van és épp ezért gondolkom azon hogy lehet elcserélném a vasam valami ütösebb next gen cuccra.Gondolok itt AmigaOne vagy Pegasos 1-2 vagy Efika vagy olyasmibe ami belefér még a keretbe esetleg egy kis ráfizetés még menne
nem tudom van olyan vas amin remekül fut az Amiga Os és Morph Os is egyszerre valami ilyesmiben gondolkodom.Ha valaki tudna nekem ebben segiteni vagy ötleteket adni szívesen fogadom.

üdv AmigaCsiga

SzörG
Elektrolakatos

# Elküldve: 2011. Aug. 05. 08:59


Dino: ha jól emlékszem Neked vannak ilyen cumóid? :-)
nem tudod véletlenül megmondani, hogy a DCE gyártmányú
SX32 Connector board képe itt
http://amiga.resource.cx/photos/sx32pro,2
alkalmas bármire is a Main board-ja nélkül?
úgy értem, hogy a csatlakozói (RGB, VGA, Floppy) mennek-e vajon?
köszi :-)

dino
Kék troll

# Elküldve: 2011. Aug. 05. 09:49


Quoting: Szergely
alkalmas bármire is a Main board-ja nélkül?

Ugy gondolom, hogy kulon nem. Nem utal semmi arra, hogy mukodnie kellene.

SzörG
Elektrolakatos

# Elküldve: 2011. Aug. 05. 10:45


Köszi az infót! :-))))

<< 1 ... 27 . 28 . 29 . 30 . 31 . 32 . 33 . 34 . 35 . 36 . 37 ... 158 . 159 . >>
forum.amigaspirit.hu / Classic hardver / Hardver problémák, szervizek, tanácsok
 
 

Powered by online community script miniBB™ © 2001-2020