Hírek | Archívum | Fórum | IRC | Amiga | AmigaOS | FAQ | RSS

 - Fórumok - Keresés - Statisztika - Szabályzat - Pegasos.hu fórum
forum.amigaspirit.hu / Classic hardver / Hardver problémák, szervizek, tanácsok
<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 158 . 159 . >>
Szerző Üzenet
AliveMOon
Tag

# Elküldve: 2011. Már. 24. 20:57


Persze, szoktak, de szerintem nem jellemző, ahhoz valami külső behatás kell, a legtöbb csatlakozó ellenállásokkal védett, durván hackolt gépek szoktak, simán elöregedni nem szoktak. Ha nincs látható nyoma, hogy valaki belenyúlt a gépbe szerintem kondik elöregedtek és nem négyszögjel aminek annak kéne lennie.

TCH
Tag

# Elküldve: 2011. Már. 24. 21:38 - Szerkesztve: TCH


Egy hülye kérdés.
Megközelítő pontossággal ki lehet deríteni az Amiga sorozatszámából a pontos gyártási idejét?
Az tuti, hogy az 500+-om 91.06.20 utáni, mert a manual leírása szerint akkor adták át a PCB-t gyártásra és valószínűleg 91 október előtti, mert a neten fellelt A500+ gyári kézikönyv októberi kiadású (linkelve a doksikban).

A sorozatszám egyébként: 1828291.
Ötlet?
Sz*rk: Az előbbi szám az alaplapi matricán van, a burkolat matricájára viszont 009049 van írva.
Most melyik a gép sorozatszáma?

adsr
Kukabúvár

# Elküldve: 2011. Már. 25. 08:23


Köszi a tippeket, hétvégén a tápot kiméricskélem, ezt még meg merem tenni, viszont a kondik cseréjét már nem, pedig ezek nem is smd dolgok.
A szegedi kiállításon úgy rémlik, hogy Ratman 1000-se volt kiállítva, de ott úgy rémlik, nem kellett kick-et tölteni lemezről, csak wb-t. Vagy a kick-et csak egyszer töltöm be / bekapcsolás (tehát reset után megmarad?)

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2011. Már. 25. 09:23


Nah ... gondom van az A600-al ...
Mohikannak irtam mar (tole vettem) ... de hatha tud itt valaki megoldast ...
Szal mar az elejen volt olyan, hogy egy-egy bill. nem ment ...
Elso kiprobalasnal pl a visszatorles nem ment, meg egynemely kurzorbill ...

Reynoldsot kerdeztem, hogy esetleg valami mas keymap vagy driver kell-e A600 billhez ...

Aztan az Apollo 620 beszerelesekor eltunt a hiba ... igaz sokat nem is gepeltem rajta, eddig csak egereszes volt nagyreszt ...

Tegnap hajnalban shellben lettem figyelmes, hogy nemelyik bill nem mukodik, tobbek kozott a visszatorles megint.

Eddig meg nem volt a bill szalagkabele kihuzva ... most a szokasos ovatos, feher rogzitot elobb felhuzva vettem ki ... igy ranezesre nem volt szakadt vagy hibas ... visszatoltam ... reboot ... es erre mas billek nem mukodtek ...

Szal ugy nez ki, hogy a szalagkabel vegen levo erintkezok kozul egynemely szarakodik ...

Mi a francot lehet csinalni? Megoldas? Uj billre most nem fussa ... :) :(

dino
Kék troll

# Elküldve: 2011. Már. 25. 10:10


dh1
A bill szalaggkabel fixen van a muanyag zarban az alaplapon. En azt csinalnam, hogy levennem a felso muanyag gephazat, kiemelnem a kleviaturat es ugy probalnam meg a nem mukodo billentyuket nyomkodni. Szal azert neznem meg igy mert a szalagkabelnek ketto vege van es lehet a masik vegenel van a gond(ami bemegy a klaviaturaba) probat meger...

adsr
Kukabúvár

# Elküldve: 2011. Már. 25. 10:48


Quoting: dh1
Aztan az Apollo 620 beszerelesekor eltunt a hiba ... igaz sokat nem is gepeltem rajta, eddig csak egereszes volt nagyreszt ...


Kontakt hibána tűnik ez. Lehet, hogy amikor szereltél, megmozgattad, pillanatnyilag jó volt, aztán elmozdult és megint nem jó. Milyen jól jártam a 600-ammal, zsír állapotú, szerencsére nincs gondom ezzel a rohadt fóliával. (Hogy ez milyen elb....t konstrukció szegény)

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2011. Már. 25. 11:29


Kontakt hiba az biztos ... en azt gyanitom, hogy a csatolo feloli vegen van a problema es nem a bill felol ... az latszodna is ... ott makulatlan, bar szet nem szedtem, megvarom Mohikan mit mond ...

A csatlakozo feloli reszen a folia vegen levo erintkezok picit viseltesek ... az lehet gond ... mondjuk teny, hogy aki kitalalta azt agyon kene loni ...

TCH
Tag

# Elküldve: 2011. Már. 25. 11:49


Az A500-ban is ugyanilyen zöld szallagkábel van, csak annyi a diff, hogy ott a billentyűzetvezérlő nem az alaplapon van, hanem a klaviatúrában, így a gomboktól futó szallagkábel visszacsatlakozik a klaviatúrára és az Amiga már csak azt az 5 szálat kapja meg ami kell.

Ezzel azt akartam mondani, hogyha van éppen elfekvőben egy A500-as billentyűzeted, akkor annak a kivezetéseit rákötheted az alaplapon a vezérlő kimenetére és vinni fogja.
Bár A600 esetén gázos, mert nem fér bele, mindenképpen külső billentyűzet lesz, de a működésképtelennél jobb.

dino
Kék troll

# Elküldve: 2011. Már. 25. 12:04


Quoting: TCH
Ezzel azt akartam mondani, hogyha van éppen elfekvőben egy A500-as billentyűzeted, akkor annak a kivezetéseit rákötheted az alaplapon a vezérlő kimenetére és vinni fogja.
Bár A600 esetén gázos, mert nem fér bele, mindenképpen külső billentyűzet lesz, de a működésképtelennél jobb.

Hat ez eleg gusztustalan megoldas, en bizta nem csinalnam, de sztem dh1 sem fogja. :)

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2011. Már. 25. 12:31


Termeszetesen nem fogom, es kulso bill. sem jatszik ... akkor nem eszem kov. honapban inkabb (van sajnos hajtartalekom :) es rendelek e-bay-rol 1et ... de bizom Mohikanban, hogy kicsereli ...

tassika
Tag

# Elküldve: 2011. Már. 25. 18:14 - Szerkesztve: tassika


Quoting: dh1
Kontakt hiba az biztos ... en azt gyanitom, hogy a csatolo feloli vegen van a problema es nem a bill felol ... az latszodna is ... ott makulatlan, bar szet nem szedtem, megvarom Mohikan mit mond ... A csatlakozo feloli reszen a folia vegen levo erintkezok picit viseltesek ... az lehet gond ...


Hahó!
Szokott segíteni az a megoldás, hogy a csatoló felőli végéből vágsz kb. 1 mm-t, vagy ha kívánja többet is.

Quoting: dh1
mondjuk teny, hogy aki kitalalta azt agyon kene loni ...


Nagy marha volt aki kitalálta ezt a konstrukciót! :-/
Az A1200 bill. fóliájából már nem tudok vágni :-/, ezért szerzek egy A500 billt, és a VF féle PC-s bill.illesztővel összekombinálom, így lesz megoldva az A1200 bill. problémám.

AliveMOon
Tag

# Elküldve: 2011. Már. 26. 04:44


Ahova a PC billencs átalakítót kell bekötni oda rá lehet kötni 500-as billentyűt, amineten van leírás is, és belefér az 1200-as házába, talán a ledekkel támadhat kis probléma.

tassika
Tag

# Elküldve: 2011. Már. 26. 06:23


Quoting: alivemoon
Ahova a PC billencs átalakítót kell bekötni oda rá lehet kötni 500-as billentyűt, amineten van leírás is, és belefér az 1200-as házába, talán a ledekkel támadhat kis probléma.


Igen lehet így is, csak nem minden verziójú alaplapnál lehet megcsinálni. Pl. az enyém nem ilyen, nincsenek már meg a forrasztás pontjai.
Az egyik A500-omból kiszerelem a billt, és azzal kipróbálom működik-e az elgondolásom egyáltalán, mielőtt feleslegesen beszerzek egy A500-t.

Mohican
Tag
# Elküldve: 2011. Már. 26. 22:13 - Szerkesztve: Mohican


dh1:

Innem válaszolok mert egyszerűbb. Holnap du. érek haza. Hétfőtől tudok foglalkozni vele. Az eab forumon pont ma olvastam hasonló szitut ...
99% ban az alaplapi végen lehet a bibi. 1 estére kellene a masina. Az utóbbi időben hogy sok vasat raktam össze, olyanokat amik hónapok / évek óta álltak elképesztő mennyi nem indult el amíg a csatlakozók nem lettek megtisztítva. -két harmada meg sem szólalt. Tisztítás után minden fasza.
Az A600/1200 membrán megoldása vicc kategória. Nem egy ismerősöm 1x vette ki rosszul (először) és már kakukk volt. Sőt a fórumról valakivel pont a múlt héten leveleztem ugyanezért.

Ami fontos ... senki ne vagdossa a fóliát. 1x működik utána kuka, vagy kapargathatsz ami halál. Jövőhéten fogok kipróbálni egy technikát, ha működni fog, akkor nem egyszerűen, de javíthatóak lesznek a kontaktos fóliák.

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2011. Már. 27. 03:34


Mohican: rendben es koszi!

adsr
Kukabúvár

# Elküldve: 2011. Már. 27. 13:58


Kimértem az Amiga 1000 tápot. (Nagy nehezen itt találtam egy kapcsolási rajzot: http://amiga.serveftp.net/Schematics/A1000_schematics/A1000_PSU_Euro.pdf) Ez alapján a feszültségek: -5.04V, +12.1V, +5.14V, +5.14V, az "alsó", szürke csatlakozót nem tudtam a pdf fájlban kiolvasni, nekem +3V-ot mért a műszer. Ezek szerint a tápegység jó.

TCH
Tag

# Elküldve: 2011. Már. 27. 14:27


Van esetleg egy másik OCS (korai A2000 vagy A500) géped? Ha igen, próbáld meg azt, hogy a másik gépből átteszed a CIA chipeket az A1000-be. A floppy kattogás hiánya, szerintem CIA problémára utal.

adsr
Kukabúvár

# Elküldve: 2011. Már. 27. 20:22


Sajna úgy néz ki, hogy nincs, hiába van három Amiga 500 a birtokomban.
Az egyik ilyen:

1988-as egyébként.
A másik ettől újabb. A harmadikat meg nem tudom, lent van a kupac alján. Viszont van egy bontott CIA (8520A-1), GARY, és 1.3 Kickstartom, mint most a kutakodás során kiderült.
Az 1000-ben egyébiránt 8520R3A-1 (1386 S) jelzésű chipek vannak (az utóbbi számnak van jelentősége?).

TCH
Tag

# Elküldve: 2011. Már. 29. 12:41 - Szerkesztve: TCH


Nem hinném, szerintem csak a tipusszám számít. Viszont végső esetben, lehet rendelni innen:
http://www.obsoletepartfinder.com/8520PXENC3EXEC231S_8520R_8520R3A1_stock.html/-DFF72 FB0-AAB7-4E31-B670-098BF735F12B?#part_8520R3A1

AliveMOon
Tag

# Elküldve: 2011. Már. 29. 18:43 - Szerkesztve: alivemoon


Szerintem is ha tokozás vagy lábkiosztás nem változott, akkor ugyanúgy kell működnie.

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2011. Már. 30. 12:49


Lehet hulye kerdes, de ...

A600-nal a nem PCMCIA barat turbokartyaknal csak a picimacis rambovitesek nem mukodnek, avagy semmisem amit oda kell csatlakoztatni?!

Tehat az Apollo 620 nem macibarat ezen felul 8 mega ramom van benne ... de szeretnek hasznalni PCMCIA 2 CF adaptert ... latni fogja az a fenti felallasban a CF kartyat? (mert azt nem ramkent hanem hattertarolokent hasznalnam ugye ...) tehat van ebben kulonbseg?

Nem hasznaltam meg ilyen zsugat csak A1200-ben halokartyat ... ezert a tanacstalansag ... :)

Gyors valaszt kernek ha epp valaki netkozelben van! Koszonom!

AliveMOon
Tag

# Elküldve: 2011. Már. 30. 13:17


Nem PCMCIA barát az azt jelenti, hogy oda konfigurálja a fastmem-et ahol a PCMCIA-t kezelné, fizikailag nem láthatja.

TCH
Tag

# Elküldve: 2011. Már. 30. 16:06 - Szerkesztve: TCH



This card is not PCMCIA friendly which means you must jumper it to 4MB if you have more than 4MB installed, if you wish to use PCMCIA cards.


Szerintem rakj a jumperekre kapcsolót és akkor váltogathatsz, hogy 8MB RAM vagy 4 MB RAM + PCIMCA port.
Az én Harmsomon is így van megoldva a 68k/030 váltás.

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2011. Már. 30. 17:27


Quoting: TCH
Szerintem rakj a jumperekre kapcsolót és akkor váltogathatsz



ööööö ... egy darab 8 megas modul eseten ez mukodne?

TCH
Tag

# Elküldve: 2011. Már. 30. 19:02


Szerintem igen, 4MB módban nem címzi be a másik felét és ennyi. De ki kell próbálni.

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2011. Ápr. 03. 03:45


Mi lehet a problema egy amigas floppy drive eseten ha szepen olvas, de nem ir, nem formaz ... ?!

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2011. Ápr. 03. 10:32


Hibás az írásvédettség detektora? :) Pl.

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2011. Ápr. 03. 10:40


Hehe ... nem pontosan irtam le ...

Elkezdi a formazast, irast, csak epp elverzik rajta ...

Trackenkent 3-at kattog, nagyon nyogvenyelosen megy vegig aztan a vegen nem tudja inicializalni ...

TCH
Tag

# Elküldve: 2011. Ápr. 04. 12:02


Szerintem "vak" a drive és elveszik a szinkron.
Az én 500+-omban is így ért véget a DF0, hogy olvasni még csak-csak, de írni azt sose.
Egy darabig működött úgy, hogy többször kivettem és betettem, aztán egyszer csak sikerült jól detektálnia, de ez csak workaround.

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2011. Ápr. 04. 16:43


Olvasni tokeletesen olvas. Nem kell szorakozni vele ...

<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 158 . 159 . >>
forum.amigaspirit.hu / Classic hardver / Hardver problémák, szervizek, tanácsok
 
 

Powered by community script miniBB™ © 2001-2020