Hírek | Archívum | Fórum | IRC | Amiga | AmigaOS | FAQ | RSS

- Fórumok - Keresés - Statisztika - Szabályzat - Pegasos.hu fórum
forum.amigaspirit.hu / Classic hardver / Hardver problémák, szervizek, tanácsok
<< 1 ... 180 . 181 . 182 . 183 .
Szerző Üzenet
Dr.OG
Tag

# Elküldve: 2025. Jan. 24. 20:25

Ha fent vagy FB-n, szerintem keresd Nagy Attilát. Ő csinált saját RM1581-et, amiről Youtube-videosorozatot is készített a csatornáján (AT-vlog). Akár az epizódok alatt is tudsz kérdezni tőle, hátha van ötlete...

Dr.OG
Tag

# Elküldve: 2025. Jan. 25. 09:35

Megtaláltam mindkét ide vonatkozó epizód linkjét TeCsőn:
https://www.youtube.com/watch?v=FbPbjBzErnQ
https://www.youtube.com/watch?v=YaQyi42DoG4

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2025. Jan. 25. 15:15

Ha retró pumpa nincs kéznél, egy valami ilyen GreaseWeasel-re vagy valamire kötve nem megy a holtnak gyanított drive? Azzal a legegyszerűbb tesztelni. Ha azzal megy, akkor a 1581 remake többi részében lesz a huba.

siz
Tag

# Elküldve: 2025. Jan. 26. 18:40

Ja, első körben én is drive tesztet javasolnék: vagy a mostani drive-ot próbálni PC-ben vagy egy másik, Amigában jól működő drive-ot tesztelni ebben.
Tudom eretnekség, de én még egy FlashFloppy-t is belepróbálnék. Sokkal kevesebb szopó lehet vele, mint ezekkel az őskövület drive-okkal és lemezekkel. Ha már úgysem eredeti drive, akkor minek szopni fizikai lemezekkel?

Scifi
Tag

# Elküldve: 2025. Jan. 26. 20:16

Üdvözlet a közösségnek!
Subway USB 2021 óraportos kártyával kinlódok egy ideje.
nincs valakinek eladó rapidroad usb kártyája?

StingerHU
Tag

# Elküldve: 2025. Jan. 27. 14:42 - Szerkesztve: stingerhu

Ööö - köszi a tanácsokat a 1581-es drive tshootban. Két fronton is próbálkozom: első körben megnéztem, hogy van-e bármilyen őskövület pécé a közelben (családban, ismerősöknél, nálam), amelyikben van még 34pin-es fdd interfész az alaplapon, de ez kábé olyan, mint tű a szénakazalban, 2025-ben. Fateréknál van egy régi Dell optiplex 780 - abban van, de oda most lejutnom esélytelen.

A másik, hogy vmelyik este megyek egy kört a régi A500-as Chinon drive-ommal a padlásról, hátha él még (pár éve, mikor Gotekizáltam, akkor még jó volt, azóta egy dobozban pihen).

6502AD-t sikerül szereznem úgy néz ki egy ismerősömtől - azt leszámítva már csak a WD1770 FDC lehet rotty, de abból (vagy WDC-1772-ből) szerezni garantáltan jót... mondjuk úgy "kicsit nehéz". (rendeltem aliexpressről tavaly 3 db-ot méregdrágán - de nem tudom, hogy jók-e egyáltalán, vagy ez is ilyen kamu chip volt átszitázva, felcsiszolva... látszólag a lábukon felfedeztem a használat nyomát, csak tesztelni nem tudtam őket még semmiben. Le kéne vinni mikroklubba, hátha ott van valaki, aki beáldozná egy teszt erejéig a socketes drive-ját...)

siz
Tag

# Elküldve: 2025. Jan. 27. 20:16

Nekem van kéznél működő 1581. Azt nem tudom, hogy foglalatban van-e rajta a vezérlő gyárilag (ez nem volt javítva sose - csak anno a floppy-t szedték ki belőle, mert kellett egy A500-ba, amit én utána pont ugyanígy - csak visszafelé irányba - pótoltam).
Ha lejössz valamikor mikroklubba, akkor leviszem és abban ki lehet próbálgatni dolgokat.

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2025. Jan. 28. 04:17

@SciFi:
A Subway-jel mi a baj? :) Mert anélkül ez inkább az adok-veszekbe tartozna...

Scifi
Tag

# Elküldve: 2025. Jan. 28. 20:35

Sajnos még egy vezetékes egérrel sem muködik megfelelően, nemhogy egy pendrive-al...

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2025. Jan. 30. 00:03

Hát ebből sem derül ki sokkal több... Tényleg nem szívózni akarok, csak ezzel a kütyüvel nincs tapasztalatom, és kíváncsi vagyok mitől van hasfájás vele.

Azt már kigugliztam ahogy az ANAIIS USB stackkel megy, nem a Poseidonnal... De a működésének jellegéből fakadóan pl. egy game biztos nem meg vele egér-ügyileg, max. a Wörkbencs és a rendszerbarát programok. A pendrive-hoz meg gondolom FAT95 kellene neki... Vagy túl triviális szinten kapirgálok? :)

Scifi
Tag

# Elküldve: 2025. Jan. 30. 05:11

Nem volt időm az elmúlt napokban foglalkozni vele, de természetesen követtem az install.txt-ben leírt útmutatót.
Felismer minden egeret, vezetékes, vezetéknélküli stb, de csak fel le mozgás történik. Oldalirányú nem. Pen drive esetén 128Mb-tól 32Gb-ig próbáltam, inixializál percekig, de semmi nem történik.

dino
Kék troll

# Elküldve: 2025. Feb. 06. 06:46

Nemreg vettem egy AT Bus Alfa Data 2008 Clone HDD vezerlot, viszonylag olcson hozzajutottam es ugylatom meg gepben sem volt.
Van valakinek tapasztata eme cuccal kapcsolatban?

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2025. Feb. 06. 10:07 - Szerkesztve: charlie

@dino
Hát sima IDE kártya, mit vársz. A drivere nyilván régi mint a postaút, szóval nagy driveokat mérsékelten támogat, de van hozzá modern nyílt forrású helyettesítő.

De hogy ezt hogy kell a kártyán lévő ROM-ba beműteni, azt ne tőlem kérdezd, fingom sincs. Feltéve, ha bootolhatóra akarod. Anélkül simán fel lehet tolni startup-sequence-ből.

Szerk: ezt a kérdést és a válaszomat áttettem az Amiga Mania topicból ide.

dino
Kék troll

# Elküldve: 2025. Feb. 06. 10:14 - Szerkesztve: dino

Ő az.
oaz

Azert 4GB os CF et remelem, eltamogat. :) Az A2000 ben nekem az mindenre eleg.
Koszi.

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2025. Feb. 06. 10:29 - Szerkesztve: charlie

Jahogy a modern új verziód van, és nem a régi eredeti? Ezen már elvileg olyan ROM van, ami tud 4GB-ig, igen.

Szerk: ja írtad is látom, hogy "clone" csak azt átugrotta az agyam. Bocs, a hiba az én készülékemben volt.

dino
Kék troll

# Elküldve: 2025. Feb. 06. 12:48

ok, koszi, elvileg a HDToolBox is siman felismeri, ugye?
Azt olvastam valahol, hogy erzekeny a noname CF ekre.

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2025. Feb. 06. 18:10

Igen, ez "modern" RDB-s cucc, pláne ez az újabb ROM rajta. Szóval HDToolBox. A CF problémákra meg szándékosan nem mondok semmit. Nekem 0db (nulla) gépemben van ilyen háttértár. Ezzel mindent elmondtam. :)

dino
Kék troll

# Elküldve: 2025. Feb. 06. 21:42

Rendben, te mit hasznalsz CF helyett? Mondjuk ahogy nezem, mar eleg ritkasagazamba megy egy kissebb meretu CF kartya felbukkanasa a piacteren. Lassan kihal ez az allatfaj is.

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2025. Feb. 07. 06:50 - Szerkesztve: charlie

Nekem mindenben SD _minőségi_ kártya van, amiben csak lehet, az Atari Falcontól az Amigákon át a DOS-os PC-kig. Én Samsungot használok 16-64 GB között, ahogy összejön, High Endurance-et, ha valamiben az kell h. örök élet meg 1 nap legyen, de mindenki abban hisz, amiben akar. Itt nem lesz HDD flame mint régen a levlistán! :D

IDE-s cuccokhoz a sima kínai, eBayen 10-15 EUR-ért kapható IDE to SD átalakítók tök faszán mennek mindenben. A megoldhatatlan hardware-es problémák (CF kártya nem megy) én inkább a megoldható szoftveres problémák felé hajazok, ROM ill. driver upgrade, főleg egy ilyen kártyán.

A másik megoldás lehet egy IDE DoM, ezzel csak az a baj, hogy a 44 Pinesekből van kilóra olcsó, 4GB környéki, de a 40 Pinesekből az 1GB fölöttiek megritkultak vagy nagyon drágák. Persze itt is lehet átalakítót használni.

Nyilván a végső opció egy ZuluIDE, amin lehet 4GB alatti diszket csinálni amennyit nem szégyelsz, egy SD kártyán, de hát az meg annyiba is kerül. Nem biztos h. azt akarja az ember egy olcsó, lassú, PIO-only IDE kártyára lógatni.

dino
Kék troll

# Elküldve: 2025. Feb. 08. 07:01

Quoting: charlie
Nekem mindenben SD _minőségi_ kártya van, amiben csak lehet, az Atari Falcontól az Amigákon át a DOS-os PC-kig. Én Samsungot használok 16-64 GB között, ahogy összejön, High Endurance-et, ha valamiben az kell h. örök élet meg 1 nap legyen, de mindenki abban hisz, amiben akar. Itt nem lesz HDD flame mint régen a levlistán! :D

Engem nem a hit vezerelt, mikor eloszor a DDD helyett bejottek a CF kartyak, akkor beruhaztam, es begyujtottem joparat ezekbol is, persze ahogy teszem rendbe a gepeket, ugy fogy a keszletem. Viszont mi tagadas, nekem egy par benazastol eltekintve, meg nem nagyon volt bajom vele.

Lt. Reynolds
Amiga Maniac

# Elküldve: 2025. Feb. 09. 17:18

Van itt valakinek ZuluIDE kártyája?

dino
Kék troll

# Elküldve: 2025. Feb. 16. 10:10 - Szerkesztve: dino

Quoting: charlie
Én Samsungot használok 16-64 GB között, ahogy összejön, High Endurance-et,

Ezt a Samsungot amit irsz en sehol sem talalom, Pro Endurance van csak nekik, viszont a SanDisk nek van High Endurance fantazianevu cucca. Akkor most hogy?

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2025. Feb. 17. 09:13 - Szerkesztve: charlie

Valszeg rosszul írtam. Az endurance az "kitartást", "tartósságot" jelent kb. angolul, vagyis mindegy hogy mi a marketing bullshit mellé, high, pro, whatever, az kell neked.

<< 1 ... 180 . 181 . 182 . 183 .
forum.amigaspirit.hu / Classic hardver / Hardver problémák, szervizek, tanácsok