Szerző |
Üzenet |
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2016. Máj. 30. 19:38
Quoting: dodi Amiga 1200 szervizelésével foglalkozik valaki Magyarországon?
Dezz mester, penzert
|
Dodi
Tag
|
# Elküldve: 2016. Máj. 30. 20:53
Köszönöm! Már beszéltem is vele.
|
Pityusz
Tag
|
# Elküldve: 2016. Máj. 31. 20:00
Quoting: dh1 HDTools iconjaba beirod a adide.device vagy icdide.device-ot? Amugy a gyari leiras is a sajat ICDPrepHD programjat ajanlja...
Köszi!
Az lenne a cél,hogy be tudjam valami alá mountolni. Tudja rá másolni,ne csak floppyról.
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2016. Máj. 31. 20:15
Hat konkretan nem irjak, hogy "support for Rigid Disk Block" tamogatasa lenne ...
|
Pityusz
Tag
|
# Elküldve: 2016. Máj. 31. 20:42
Ha beírom az "adide.device" sort,akkor a hdtools látja a kártyát,csak üresnek, vagyis azt látja,hogy mekkora kártya van benne! Formázatlannak érzékeli.
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2016. Máj. 31. 23:07
Es ha a HDToolsal lovod be, es utana masolsz ra?
|
PeachMan
Tag
|
# Elküldve: 2016. Máj. 31. 23:24
Quoting: ratman Szerintem az lesz, hogy kikapom a 1230-ból, kézben elviszem a kedvenc erzsébet királnyé úti akkumulátorüzletembe és azt mondom, hogy ebből kérek. :D A kikapás miatt picit aggódom, de szerintem megugorható. :) A beforrasztás meg sima ügy lesz. :) (Vettem már ki sima weller és ónszippantó kombóval indigóból is már elemet, mondjuk ott szakadt rólam a víz, mert 32 (!!!) rétegű volt a cpu kártya nyákja :D)
Hogy áll az akkucsere project? Találtál teljesen ugyanolyat?
|
ratman
Kék troll
|
# Elküldve: 2016. Jún. 01. 13:50
Jaja, már úton van. :)
|
PeachMan
Tag
|
# Elküldve: 2016. Jún. 01. 18:56
Conrad-os vagy valahol máshol rendelted. Ha kicserélted megosztanád a tapasztalatodat? Lehet én is cserélem akkor mindegyik Blizzard-ban. Vákumos ónszippantóval már neki merek ugrani.
|
Pityusz
Tag
|
# Elküldve: 2016. Jún. 01. 19:58
Quoting: dh1 Es ha a HDToolsal lovod be, es utana masolsz ra?
Azt még nem mertem kipróbálni... :)
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2016. Jún. 01. 20:01
Mi baj lehet? :)
|
PeachMan
Tag
|
# Elküldve: 2016. Jún. 03. 14:39
Szeretném a véleményetek kikérni, hogy melyik megoldást érdemesebb kiviteleznem. Egy 4000D tápjában kicserélni a kondikat, vagy valami jobb minőségű (Chieftec v. FSP) Pc-s táp belsejét átpakolni?
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2016. Jún. 03. 15:29
En ventit cserelnek az eredetiben, egyszerubb es nagyszerubb. A2000-ben megcsinaltam es annyira halk lett, hogy minden bekapcsolasnal oda kell nyulni, hogy megy-e a venti egyaltalan. De persze megy, es kivaloan hut!
A4000 http://leblogdecosmos.blogspot.hu/2010/09/ventilo-silencieux.html
A2000 http://leblogdecosmos.blogspot.hu/2010/09/le-silence-a2000.html
|
PeachMan
Tag
|
# Elküldve: 2016. Jún. 03. 16:39
Venti cserén már túl vagyok. Az első dolgom volt, mert iszonyatos hangja volt. Már meg nem mondom milyet vettem bele, de valami igen halkat sikerült, miközben a légszállítása mégis magas maradt.
Csak a kondizáson agyalok most. Nem szeretném ha valami gond lenne és a gépet is elküldené.
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2016. Jún. 15. 23:10
Sracok, van egy 2008-as Mac Book Pro-m Az also ledsorbol minden masodik vilagit csak. Szereztem egy elvileg jo kijelzot hozza. En vinyot cserelek benne de ehhez mar nem kezdenek hozza, valaki nem szerelne at? Jo lenne ha valaki megprobalna. Amugy elado a gep. 2008 Early, 2400 mhz C2D, 6 giga ram 320-as vinyo
|
dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2016. Jún. 16. 07:30
Quoting: dh1 Szereztem egy elvileg jo kijelzot hozza. Milyent? Bontottat? Mennyi volt? Nekem is haldoklik a kijelzom a MBP ba, csak az en gepem regebbi, meg Atis nem Nvidias.
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2016. Jún. 16. 14:24
Bontott, teljes felso resz
|
dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2016. Jún. 16. 21:57
Mennyi most egy ilyen bontottan?
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2016. Jún. 17. 15:04 - Szerkesztve: dh1
Egy srac hirdette BeszMacen. Lebeszeltem vele 30e-ert, szemelyesen jott, hogy kicsereli. Aztan mikor megjott, mondta, hogy csuszasban van, jonne maskor cserelni. Mondtam ok, felet fizetem, tobbit a szereleskor. 15e adtam. Aztan a kovetkezo 1-2 honapban nem tudtuk osszehozni a talit. Pedig irt ram nem is 1x. Innet gondolom, hogy jo a kijelzo. Aztan beteg lettem, a srac meg eltunt (o se ir en se) Szal 30-ert nagy mak, 15-ert meg nagyobb. Szervizben mar ahol nem zavarnak el, 75 000-ert akartak nekem cserelni ... Amugy egyebkent csak bizonyos kepeknel latszik, a gep tokre hasznalhato. Jah igen az Apple szerint a gep 4 giga ramot tud kezelni, hat nem, az enyemben is 6 giga van, es meghalalja! :)
|
dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2016. Jún. 17. 15:33
Koszi
|
ArtentoRedasz
Tag
|
# Elküldve: 2016. Jún. 20. 21:13
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy szerintetek a Megichip nevezetű (2MB) chipmemória bővítő, használható-e egy Rev6.a alaplapon, amelyikre rá van forrasztva a +512 RAM? Valamint a JP2 és a JP7A jumper át van alakítva (nem kapcsolható). Jelenleg 1MB chipmem és a GVP Impact series II A500-HD+ további 8MB-ja van a gépben.
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2016. Jún. 20. 21:56
A REV 6.a tuti, mert nekem is ilyenben van, a tobbirol nem tudok
|
ArtentoRedasz
Tag
|
# Elküldve: 2016. Jún. 20. 22:17
Köszönöm! A GVP mellett szerintem elmegy, csak azt nem tudom, hogy az alaplapra forrasztott további 512 RAM és az át jumperelés zavarhatja-e?
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2016. Jún. 20. 22:33
Hat igen ... az a baj nincs itthon a gep, nem tudom megnezni az biztos, hogy 1 mega volt gyarilag az alaplapon
|
ArtentoRedasz
Tag
|
# Elküldve: 2016. Jún. 21. 11:55
Az lenne a kérdéses része a dolognak, hogy ez a kis kiegészítő saját memóriát használ, vagy az alaplapit is kezeli? Illetve, ha az alaplapon 1 mega van (és nem gyárilag), akkor azzal mit kezd, mivel most az mind chip memória. Ha az üres trapdoor slot-ba berakok egy fél megás kártyát azt nem is látja a gép, csak az óráját.
|
dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2016. Jún. 21. 12:00
ArtentoRedasz
2MB chipram lesz a gepedben fizikailag. Olyan, mint ha egy ezerkettest hasznalnal memoria szinten, emiben 2MB Chipram van gyarilag. Pont ugy viselkedik. Nekem is van ilyenem, de az a gep random fagy valamiert, vagy a buddha vazerlo miatt, vagy ez miatt, meg nem jottem ra. Azok utan kezdett el szarakodni, mikor ezeket beletettem :) SCSI val, meg 1MB chiprammal atomstabil volt. Hja ez nekem egy A2000res be van 030/50 es Apolloval :)
|
ArtentoRedasz
Tag
|
# Elküldve: 2016. Jún. 21. 12:32
dino
Köszönöm! Az rendben, hogy 2MB lesz, de az alaplapit kiiktatja és sajátot használ? Vagy 1MB van a kiegészítőn és hozzá veszi az alaplapi 1MB-ot? Ezek szerint arra is számíthatok, hogy instabillá válik a gépem.
|
dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2016. Jún. 21. 13:13 - Szerkesztve: dino
Ez egymega ram, meg az alaplapodon van meg egy mega, igy jon ki a ketto. Nem biztos, hogy nalad is fagyni fog, lehet a Buddha vezerlo a ludas az enyembe, de kurvanehez megallapitani, mert random fagy, nem talalok osszefuggest, hogy specifikus dolognal csinalja. Ki kene szedni a cuccokat egyenkent, de nekem evekig nem lesz erre idom... de kivarom, ha meg nem doglok addig...
|
ArtentoRedasz
Tag
|
# Elküldve: 2016. Jún. 21. 14:19
Olyat ne tegyél! :-) Köszönöm szépen a segítségeteket!
|
PeachMan
Tag
|
# Elküldve: 2016. Jún. 21. 17:43
A Rev6.a-ban milyen Agnus chip van? Úgy rémlik, hogy csak a 8375 tud 2MB-ot használni, a 8372 nem. Persze lehet rosszul emlékszem.
|