Hírek | Archívum | Fórum | IRC | Amiga | AmigaOS | FAQ | RSS

 - Fórumok - Keresés - Statisztika - Szabályzat - Pegasos.hu fórum
forum.amigaspirit.hu / Classic hardver / Hardver problémák, szervizek, tanácsok
<< 1 ... 108 . 109 . 110 . 111 . 112 . 113 . 114 . 115 . 116 . 117 . 118 ... 171 . 172 . >>
Szerző Üzenet
sirszor
Tag
# Elküldve: 2015. Jún. 08. 22:49 - Szerkesztve: gmiki


macmini hanghoz:
Keresd ezt a programot:
StartupSoundPrefPane11b3.dmg
Ezzel nekem tökéletesen elhallgatott.

Peti
Tag
# Elküldve: 2015. Jún. 10. 18:54 - Szerkesztve: Peti


sirszor: nagyon köszi - működik!!! :)

divatamigás: igen, tudtam én hogy nem ez a legjobb rovat a kérdésemhez, és néztem is előtte, hogy hova lehetne írni, de az "Újgenerációs hardver"-be sem illeszkedik, mivel ez ugyebár nem az. Talán kellene egy külön főrovat a PowerMac-nak, iMac-nak, MacMini-nek, stb. hardver kérdéseinek.

illetve az is gyakori, hogy valaki feltesz egy kérdést ugyan a megfelelő rovatban, de aztán a válaszok (és újbóli kérdések - válaszok) után elkanyarodik a téma, és már teljesen másról szól a beszélgetés. És van olyan is, amikor összefonódik a HW/SW kérdés.

Awe
Tag

# Elküldve: 2015. Jún. 12. 20:32


@Dogi

Szia!

Remélem eltudok menni Amicon-ra. Ha igen, akkor majd kereslek Blizzard PPC csavar ügyben.

Előre is köszi!

Logostino
Tag

# Elküldve: 2015. Jún. 13. 13:51


Úgy néz ki megpusztult a nemrég vásárolt. 1230-am. :( A memória kb felét (valamivel többet, ~60%-át) látja. Látszatra éppen így is működik, de néhány percenként random újraindul az egész. Az alap dolgokon, hogy kiveszem megtakarítom, visszateszem, nem tudok vele mást kezdeni.

Bármi ötlet? Ért ezek javításához valaki?

dh1
Mr. DTP

# Elküldve: 2015. Jún. 13. 20:55


masik gepben is?

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2015. Jún. 13. 21:06 - Szerkesztve: charlie


A., másik memória modullal is? Másik MÉRETŰ memória modullal is?
B., MapROM off esetén mi történik?
C., SCSI-e modul van?
D., Amit dh1 mondott, másik alaplappal.
E., nyilván az alaplap érintkezőjét is érdemes lehet megpucolni, nem csak a kártyát
F., Ha B1230-ról van szó, azon van egy memóriasebesség jumper is. Azzal esetleg mivan?

Logostino
Tag

# Elküldve: 2015. Jún. 14. 04:06 - Szerkesztve: Logostino


A. Igen próbáltam egy 128-asal meg egy 8-asal is. SCSI kit-el is, anélkül is. Úgy hogy csak a kit-en volt memóriamodul. A jelenség mindenhogy fennáll.
B. Maprom mindig off. On állapotban nem próbáltam.
C. Igen van, lásd A pont.
D. Sajna jelenleg nem tudom tesztelni más géppel.
E. Rendben, még egyszer megtakarítgatom, de elég tisztának tűnik.
F. A jumper 70ns-re van mindig állítva mert a 128-as modul-al mindig guruzott már betöltés közben 60ns-en. Meg az SCSI kiten van/volt egy 8-as modul és csak így működik a kettő együtt.

A hiba egyik napról a másikra jött elő. Annyi előjele volt a dolognak hogy már korábban is voltak random újraindulgatások, de annyira ritkák voltak hogy betudtam annak hogy biztos valamelyik szoftver bugja miatt csinálja. De mostmár konkrétan használhatatlan. Ráadásul legutóbb pont lemezművelet közben szállt el, oda lett még egy partícióm is.

Chain-Q
Divatamigás

# Elküldve: 2015. Jún. 14. 15:40 - Szerkesztve: charlie


Én még mindig a RAM-okra fogadnék... Akkor is, ha mindkettővel csinálja. Egyébként mit jelent az a kb. 60%? a 8 és a 128-as modullal? 5 és 72 megát, vagy mit?

Logostino
Tag

# Elküldve: 2015. Jún. 15. 08:54 - Szerkesztve: Logostino


A 60% kicsit hasraütős tipp volt, inkább azt mondom hogy valamivel több mint felét. Este szerintem lesz egy kis időm szórakozni vele, majd megnézem hogy akkor pontosan mennyi is elérhető a startup-sequence lefutása nélkül. Egy 8 megás panasonic modulom van, ezt kaptam a kártyával. Meg vettem ebayről egy olyan 128 megás modult amit a múltkor linkeltél. A 128-as van a gyorsítón mert a SCSI kitbe nem ment bele. (Sajna annyira közel vannak az SMD kondik az érintkezőkhöz hogy nem pattan be a modul a döntött foglalatba) A 8-as meg ment a SCSI kiten. A ritka újraindulásokat leszámítva eddig többnyire jól. WB-ben is elérhető volt a full 136MB fastram. Múltkor futtattam egy memtest-et az nem jelzett hibát. Jelenlegi állapotban viszont odáig sem tudok odáig eljutni hogy elindítsak egy memtest-et. Én lehet inkább valamelyik GAL-ra tippelnék a kártyán.

Logostino
Tag

# Elküldve: 2015. Jún. 17. 08:19


Na szereztem még EDO RAM-okat. Két darab 32-est, 8-asokat meg egy 2-est. Mindegyiknek kb a felét látja. Bár azt vettem észre hogy modulfüggő hogy pontosan mennyit. Most beletettem a két darab 32-est, így van összesen együtt 32M fastram-om. Ha bármelyiket kieszem akkor csak 16. (A modulok garantáltan 32-esek). A régi rendszeremet sikeresen elkúrtam mikor újra akartam particionálni a döglött SFS partíciómat és létrehozni helyette egy PFS3-at. De szerencsére DDS-re ki volt mentve minden ami fontos. Na mindegy szóval a 0-ról újratelepítettem egy új CF-re a 3.1-et. De ugyanúgy újraindul így is csak így sokkal ritkábban. Próbáltam visszatenni a 128-ast kb 3 percet bírt vele.

Ha van a környéken (Csongrád megye) valaki aki vállalja hogy bele tudnánk próbálni egy 1200-esbe az esetleg szóljon.

Peti
Tag
# Elküldve: 2015. Jún. 17. 11:55 - Szerkesztve: Peti


Logostino: a dolog (hogy csak a felét látja a RAM-nak) sajnos ismert, annak idején nekünk is volt ilyen problémánk - viszont (emlékeim szerint) ettől függetlenül a gép ment vele normálisan. Itt írnak róla: http://amiga.resource.cx/exp/cyberstorm3 . Ez ugyan egy másik kártya, de a probléma oka ugyanez az A1200-es verzióknál is.

Logostino
Tag

# Elküldve: 2015. Jún. 17. 12:07


Peti
Nem csinálnék belőle ekkora problémát én sem ha emiatt nem indulna újra a a gép. Ráadásul nekem ez 1 hónapig "jól" (látta a teljes méretet, de újraindulgatások már akkor is voltak) működött.

Peti
Tag
# Elküldve: 2015. Jún. 17. 12:14 - Szerkesztve: Peti


Na ez érdekes, hogy egy ideig jól látta a méretet, mivel nálunk már rögtön első indításkor ilyen volt (fél méret), de nem lett se jobb, se rosszabb az állapot. Viszont ez csak BIZONYOS modulokkal állt fent (ahogy írja is a linkelt oldal). Másokkal meg jó volt (teljes méret). Ezek szerint nálad nem ez a probléma, csak hasonló (?), vagy összekombinálódott mással (?).

edem
Tag

# Elküldve: 2015. Jún. 25. 09:03


Van egy régi Philips RGB monitorom(CM8833), az a szokásos típus. Tönkrement benne a sorkimenő trafó. A szerelő már nem tud ilyet szerezni, és akármerre keresetem az interneten, én sem találtam sehol. Ezek szerint ezeknek az öreg monitoroknak a sorsa kuka? :(

Logostino
Tag

# Elküldve: 2015. Jún. 25. 13:29


Elég nehéz ügy. Próbálj meg helyettesítő típust felkutatni, hátha azzal nagypbb szerencséd lesz.

Pityusz
Tag

# Elküldve: 2015. Jún. 25. 18:16


Quoting: edem
Van egy régi Philips RGB monitorom(CM8833), az a szokásos típus. Tönkrement benne a sorkimenő trafó. A szerelő már nem tud ilyet szerezni, és akármerre keresetem az interneten, én sem találtam sehol. Ezek szerint ezeknek az öreg monitoroknak a sorsa kuka? :(


conrad.hu esetleg?

Nekem anno onnan sikerült venni,mondjuk rohadt régen....

Aragon
Tag

# Elküldve: 2015. Jún. 26. 11:16


Vettem egy "működő" a500at. Floppy meghajtója persze nem megy, pedig imádom a hangját (szerencsére van pót). Meg amúgy gyanús is erősen. Lehet ez szerintetek 500-ba átalakított drive? Egyébként a gép kezdi vezérelni, aztán megáll, és visszadobja az 1.3-as képernyőt.

http://kepfeltoltes.hu/view/150626/P6260112_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/150626/P6260113_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/150626/P6260114_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Peti
Tag
# Elküldve: 2015. Jún. 26. 11:35


Aragon: valószínűleg eredeti a drive (amúgy megvan a teteje?), mivel az átalakítottaknak kell plusz elektronika is. De mindenek előtt: fejtisztítás - ez csodákra képes!

Aragon
Tag

# Elküldve: 2015. Jún. 26. 11:43


És mi van, ha eleve nem is volt szándék az átalakításra, hanem csak bele lett rakva egy ps-s drive, nos kész. Jópárszor szét lett szedve a gép a nyomok alapján. Tehát a kérdés az, hogy felporoghet-e egy pc-s drive amigában - lemez bent van -, átalakítás nélkül?

Dodi
Tag

# Elküldve: 2015. Jún. 26. 13:42


Az alábbi link szerint jó az Amigához.
http://jope.fi/drives/computolio/

ratman
Kék troll

# Elküldve: 2015. Jún. 26. 15:03


@Aragon: Simán, csak nem fog működni.

Aragon
Tag

# Elküldve: 2015. Jún. 26. 15:58


Quoting: dodi
Az alábbi link szerint jó az Amigához.
http://jope.fi/drives/computolio/

+ratman:

muchas gracias!

PeachMan
Tag
# Elküldve: 2015. Júl. 02. 07:01


030/25Mhz CPU van a kártyámon 40MHz-en járatva gyárilag. Ez még a régi, fekete, műanyag burkolatos nem az újabb, rézszínű. Eléggé melegszik, ezért beszereztem egy laposabb fajta bordát, ami még éppen elférne szerintem a tetején. Az a gondom, hogy nem tudom mivel rögzíteni. Létezik valami hővezető kétoldalas ragasztó? Vagy milyen megoldást javasolnátok?

A scart-kábelem egy saját gyártmány netes infók alapján. Ha jól emlékszem, akkor ezt a verziót csináltam meg. Az rgb ágakon egy kondi van. Viszont olyan érzésem van, hogy kicsit világosabb a képe, mint mondjuk egy C64 vagy TVC gépnek. Létezik, hogy a megszokottnál nagyobb feszültséget ad az Amiga ezeken az ágakon? Valamekkora ellenállást sorbakötve korrigálható a probléma?

dino
Kék troll

# Elküldve: 2015. Júl. 02. 07:08


Quoting: peachman
Vagy milyen megoldást javasolnátok?

Ezustpaszta, ha leesik egy pici csepp pillanatragaszto a CPU szelere, de nagyon picit es csak a sarkara. Ahova cseppented a pillragasztot oda ne tegyel ezustpasztat.

Logostino
Tag

# Elküldve: 2015. Júl. 02. 10:04


peachman
Hővezető kétoldalas ragasztó: URL

PeachMan
Tag
# Elküldve: 2015. Júl. 02. 10:58


dino: Ez elég félelmetesnek hat így. Tartok tőle, hogy vagy terülne a paszta annyit, hogy a ragasztóra is megy vagy a ragasztóra figyelve nem menne mindenhova. Illetve picit visszatart, hogy örökre ilyen marad.

Logostino: Ez jónak tűnik, bár nem tudom milyen hővezetése lehet. Úgy értem nem rontok-e a helyzeten.
Sajnos az utóbbi két rendelésem kinából valahogy nem ért ide. Kínaiak érkeznek ahogy látom, de nem hozzák a csomagomat.

dino
Kék troll

# Elküldve: 2015. Júl. 02. 11:06 - Szerkesztve: dino


peachman
esszel kell csinalni, csak nagyon pici ragaszto kell, egy tuhegyni a cpu 2sarkara, ami kesobb lepattinthato, egyebkent olyan jo a ezustpaszta, hogy szerintem megall magatol is,mindenfele ragaszto anyag nelkul, hiaba van arcal a foldnek a hutobotda, (csak ne legyen a broda nehez), de ki kell probalni, annyit meger, a ragsztoszalag szigetel sajnos, nem viszi at ugy a hot, de mindenki azt csinal amit akar...

PeachMan
Tag
# Elküldve: 2015. Júl. 02. 11:20


dino: Felfelé van a borda, a gép belseje felé. Akkor lehet megpróbálom csak pasztával. Van itthon MX-4, az elég jó kell legyen.

dino
Kék troll

# Elküldve: 2015. Júl. 02. 11:27 - Szerkesztve: dino


nekem igy van a 060/65Mhz s as Apollo, biztos lehetsz benne, hogy jo lesz.
ez a felvetel epp tegnap keszult azert lett eloszedve, mert egy haver cpu jat teszteletem, de nekem mar igy megy evek ota, csak a paszta van...

PeachMan
Tag
# Elküldve: 2015. Júl. 02. 12:05


Akkor jó lesz nekem is. Viszont sajnos most, hogy nekiálltam a dolognak, kiderült, hogy a borda túl nagy, hogy elférjen a CPU és billentyűzet között. Ugyanis a kártya alsó részére van téve a proci sajnos és magasságában már nincs hely a bordának a billentyűzet lemeze alatt.

<< 1 ... 108 . 109 . 110 . 111 . 112 . 113 . 114 . 115 . 116 . 117 . 118 ... 171 . 172 . >>
forum.amigaspirit.hu / Classic hardver / Hardver problémák, szervizek, tanácsok
 
 

Powered by forum script miniBB™ © 2001-2022