Szerző |
Üzenet |
Sax
Tag
|
# Elküldve: 2021. Jún. 14. 23:59
Quoting: charlie Lehet meg mindig valami szendvicssutoben rakjak ossze, valami borzalmas balkani zenere, mint amit regen videot postoltak a 600-as verziorol? :P
:-D
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2021. Jún. 15. 10:00 - Szerkesztve: charlie
Na updatelnem az elozo Warp1260 reportot, __allitolag__ jon az 1.10-es firmware, amire orok idok ota varunk, es a number one feature az lesz, hogy lehet hasznalni a kartyan levo microSD slotot, es van sajat warpsd.device-ja, es a kartya bootolni is tud rola. Ezzel ilyen 20mb/sec koruli I/O sebessegek erhetok el, minimalis CPU load mellett (gondolom az ARM csinalja hozza a DMA-t), raadasul mukodik egyutt a PCMCIA porttal, mig a kartyan levo PATA IDE port nem.
Emelett a beigert 224MB Fast RAM is vegre jelen lesz (korabban 128 latszott csak), a kartyan amugy 256 van fizikailag de ez osztott az RTG es a CPU kozott, szoval igy most nem 128/128 aranyban hanem 224/32 aranyban lesz osztva. Ez a csokkentett RTG RAM amugy 4db full HD-s kepernyonek, es 9db 720p-s kepernyonek eleg, 32bit true colorban. Hat valahogy kibirjuk majd, ha nehezen is ezeket a limiteket.
Es meg sok egyeb kisebb update es bug fix varhato, allitolag. Hat lassuk, mert nem voltam lelkes a dolgok szoftveres allasa miatt, de ez egy jelentos lepesnek tunik a jo iranyba, meg ha idetlen idokig tart is.
http://www.amiga-news.de/en/news/AN-2021-06-00039-EN.html
|
GK
Tag
|
# Elküldve: 2021. Jún. 15. 13:27
Quoting: gk Aztán észrevettem egy ón golyót az egyik busz vezérlő chip lábán, ami simán összezárt kettőt. Ezt ujjal lekapartam, de sajnos így sem megy. Valószínű csere lesz :(
Elküldtem cserére Igornak a kártyát. :/
|
ratman
Kék troll
|
# Elküldve: 2021. Jún. 16. 01:23
Quoting: gk Elküldtem cserére Igornak a kártyát. :/ Szorítok, hogy sikeres legyen a macera vége, Atya. :D
|
GK
Tag
|
# Elküldve: 2021. Jún. 16. 08:32
Quoting: ratman Szorítok, hogy sikeres legyen a macera vége, Atya. :D
Én bízom benne, csak hát egy csomó idő lesz megint... :/ Köszi az addig kölcsönadott Blizzard 1230 IV-t! :D
|
dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2021. Jún. 16. 09:13
Quoting: gk Köszi az addig kölcsönadott Blizzard 1230 IV-t No, ez az igazi egyik legjobb, legkompatibilisebb turbo! :)
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2021. Jún. 16. 22:58
Quoting: gk Elküldtem cserére Igornak a kártyát. :/
ize, mi 3× kuldtuk vissza a V600v2-t es egyszer sem csereltek (pedig kulon kertuk)... mindig "csak" javitottak... ne igy legyen!
|
ratman
Kék troll
|
# Elküldve: 2021. Jún. 27. 23:35
Nos, én egyelőre itt tartok. smbfs is megyen, egész jól, Nem is olyan rossz ez a pistorm. :)
|
ratman
Kék troll
|
# Elküldve: 2021. Jún. 29. 22:35
Van már rtg, az oldalkocsi is csinál már valamit. 2021.06.25-én hozta meg a Posta. :D
|
ratman
Kék troll
|
# Elküldve: 2021. Júl. 05. 07:57
Nos, vannak hírek az apollo (aka. vampire) környékéről.
Ehun-e.
A lényeg röviden: Igor feladja, mert nem bírja, visszajött Mr. NATAMI (háhá), v2-es sorozatnak reszeltek, most a v4-et akarják majd megcsinálni A500/A1000/A2000-be - ez lesz a FireBird - meg A1200-be (IceDrake). Nos, sok sikert.... mert azért a v4 sem annyira jó ám.
Köszönöm a figyelmet, leülök én magamtól is.
|
dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2021. Júl. 05. 08:38
Quoting: ratman mert azért a v4 sem annyira jó ám.
pl. mi a nem fasza benne?
|
ratman
Kék troll
|
# Elküldve: 2021. Júl. 05. 08:47
Rohadt sok minden nem. :D Az AGA implementációja erősen véleményes, a cpu core ugyanaz mint a v2-ben (tehát "béna" fpu, mmu nincs), az usb portok nem HID kompatibilisek - pedig akár lehetnének is, ugye - tehát keyboardot egeret azt vadászni kell hozzá. :) Ja, és jogi okokra hivatkozva csak AROS kickstarttal jön már, amihez az ApolloOS-t ajánlják, ami egy erősen patchelt AROS, de az sem jó. A v4 az első olyan hardver az amiga történetében, ami folyamatosan veszti el a fícsöröket. :/ Szomorú.
|
dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2021. Júl. 05. 09:11 - Szerkesztve: dino
Quoting: ratman Ja, és jogi okokra hivatkozva csak AROS kickstarttal jön már Ezzel kepbevoltam, a tobbit nem tudtam...
Quoting: ratman A v4 az első olyan hardver az amiga történetében, ami folyamatosan veszti el a fícsöröket. :/ Szomorú.
Mar anno ez a nev valasztas (vampir) is szerencsetlen, eloszor orokeletunek gondolna az ember, aztan jon a napkelte, meg a fokhagyma, a finaleban meg megkapja a karót a szivebe... Kar erte...
Pedig anno mindenki nagy remenyeket fuzott iranta (pl.en is) hogy na ez majd lenyom mindent...a regi turbok fillerekert lesznek kaphatok, mindenki majd vampirt akar a borzaszto sebesseg miatt... Aztan szep lassan kiderult, hogy a gyonyoru Sysinfo eredmeny mutogatas utan jonnek a bugok, kompatibilitasi problemak...
de vegul is...valamit megiscsak letettek az asztalra... maskerdes az, hogy megerte e az arat??? pedig az alap koncepcio igen tetszetos volt, ahonnan indult, mondjuk a melegszendvicssutot leszamitva... :D :D meg a balkani technot...:D :D
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2021. Júl. 05. 10:29 - Szerkesztve: charlie
Pedig anno mindenki nagy remenyeket fuzott iranta (pl.en is) ... a regi turbok fillerekert lesznek kaphatok Ugyan mar, az sem nyomta le a Blizzard 1230/IV-k arat h. lettek 060-ak, meg hogy tobbfele vadiuj 030 kartya is kaphato. A regi kartyak atmentek gyujtoi kategoriaba, ha van is elado akkor is draga, hiszen "legendas" (es joggal). Azoknak mar csak akkor fog lemenni az aruk ha tenyleg kihal a generacionk, mert kb. csak mi latunk ezekben erteket...
|
dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2021. Júl. 05. 10:55 - Szerkesztve: dino
Quoting: charlie Azoknak mar csak akkor fog lemenni az aruk ha tenyleg kihal a generacionk, mert kb. csak mi latunk ezekben erteket...
Haaat, en ebben viszont nem vagyok biztos. Lasd veteran jarmuvek, tobb generacion keresztul, egyre dragabbak... Remelem igazam lesz, maskepp mibol elnem tul a nyugdijas eveimet??? :) bar tenyleg nem szivesen adnek el mar semmit...
|
GK
Tag
|
# Elküldve: 2021. Júl. 05. 11:38
Hát ez fasza. Nagyon remélem még azelőtt feladta a kártyámat postára, hogy kilépett, mert azt mondta fel, és küld tracking numbert, de persze nem kaptam.
|
dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2021. Júl. 05. 11:41
:(
|
mc68k
Tag
|
# Elküldve: 2021. Júl. 05. 12:51
Quoting: charlie mert kb. csak mi latunk ezekben erteket...
Ja.
|
YADA
Tag
|
# Elküldve: 2021. Júl. 05. 13:16
Quoting: dino maskepp mibol elnem tul a nyugdijas eveimet??? es ha tuleled, terveid szerint mi lesz beloled?
|
dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2021. Júl. 05. 13:26 - Szerkesztve: dino
Quoting: Yada es ha tuleled, terveid szerint mi lesz beloled?
V.G. = ven geczi :)
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2021. Júl. 05. 13:34 - Szerkesztve: charlie
@dino Tizenot eve amikor az I'm a PC, I'm a Mac reklam futott, ezt a memet eleg gaznak es cikinek tartottam. De ahogy oregszunk, en inkabb kezdek buszke lenni ra. :P

|
dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2021. Júl. 05. 14:25
jah, teflonomon ez a cimkepernyo... :) volt itt egy oreg zenesz haverom, sajna ket eve temettuk, pont igy nezett ki, mint ez az oreg borgatyas demon...
szoval engem duplan erint...
|
GK
Tag
|
# Elküldve: 2021. Júl. 05. 15:33
Quoting: charlie Tizenot eve amikor az I'm a PC, I'm a Mac reklam futott, ezt a memet eleg gaznak es cikinek tartottam. De ahogy oregszunk, en inkabb kezdek buszke lenni ra. :P
Én még mindig rohadt gáznak tartom.
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2021. Júl. 05. 16:06
Na jó, de te még kölyök vagy. :P
|
ratman
Kék troll
|
# Elküldve: 2021. Júl. 05. 16:07 - Szerkesztve: ratman
Quoting: charlie Tizenot eve amikor az I'm a PC, I'm a Mac reklam futott, ezt a memet eleg gaznak es cikinek tartottam. De ahogy oregszunk, en inkabb kezdek buszke lenni ra. :P
Jah, Lunduke is megmondja az idei miért gáz a linux videójában, hogy:
"at the end of time there will be twinkies, cockroaches and amiga users and they will never go away...."
:D Valahol szerintem igaza lehet, majd meglátjuk, a vak is azt mondta.
|
Sax
Tag
|
# Elküldve: 2021. Júl. 05. 19:13
Akkor már én is inkább öreg vagyok... :)
A vén csóka túléli mindkettőt! :)
|
nzo
Tag
|
# Elküldve: 2021. Júl. 14. 09:24
A Warp 1260 firmware frissítése szépen halad. Legújabb fícsör, hogy képes bootolni pendrive-ról!
|
dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2021. Júl. 14. 10:12
Quoting: nzo A Warp 1260 firmware frissítése szépen halad. Legújabb fícsör, hogy képes bootolni pendrive-ról! Ez kurvajo, kene mind allat! Mikortol lehet kapni? Nekem 060 nelkul kene, mert az van egy zsakkal itthol... :)
|
thomas^sd
Tag
|
# Elküldve: 2021. Júl. 14. 18:07 - Szerkesztve: thomassd
Van 040 es cpum azt nem lehet belerakni? 😉
|
Yellow Dog
Tag
|
# Elküldve: 2021. Júl. 14. 22:15
Szeretném megkérdezni, az A500-hoz hasonlóan várható A1200-hoz is esetleg, hogy készül egy 32 bites PiStorm accelerator? Van esetleg erről (már) valamilyen infó? Köszönöm
|