Szerző |
Üzenet |
Yellow Dog
Tag
|
# Elküldve: 2017. Aug. 12. 10:55
Quoting: siz Ha érdekel a véleményem, akkor nem integrálod a FastRAM kártyára a wifi cuccot Persze, hogy érdekel, azért osztom meg az infókat, hogy megtudhassam más véleményét is, ami nem kizárt, hogy jobb, előrelátóbb mint az enyém ;-) A fejlesztés a clock port-on történik, egyszerűbb, nem kell panelt gyártatnom (feleslegesen) amíg nem körvonalazódik a végeredmény. A bővítő kártya végleges verziójánál arra gondoltam, hogy ráteszem a WiFi-t is, az pluszban "nem kér enni" és ha úgy hozza, rákerülnek a plusz alkatrészek, ha nem, akkor csak a bővítőhöz szükségesek, a többi helye üresen marad.
|
Peti
Tag
|
# Elküldve: 2017. Aug. 12. 18:20
Quoting: yellowdog Ezt egy kicsit részleteznéd, akarom mondani, konkretizálnád, hogy mire is gondolsz pontosan?
Hát hogy a joypad analóg része működik egérként. Ez ugyan nem a legfontosabb, de jó ha tudja.
|
Yellow Dog
Tag
|
# Elküldve: 2017. Aug. 12. 21:32
Értem, erre nem gondoltam, kizárólag a joy helyettesítésére, játékra terveztem a készüléket. De azért majd megnézem, milyen módon működik az egér... Egyébként volt már erről értekezés, szintén évekkel ezelőtt, ahol is az analóg kar valódi analóg működése volt a kérdés, ezért nem volt tiszta, mire gondolsz pontosan. Imént említett funkció is megvalósítható természetesen, viszont a szükséges digitális potméter sajnos megdobná az árát, amit nem biztos, hogy az a néhány ember aki kihasználná, meg is fizetné... Itt ugye pár ezer forintokról beszélünk, de a mai eBay (Aliexpress, stb...) világban már mindenféle átalakítóhoz fillérekért hozzá lehet jutni (Kínából) emiatt is van az a lélektani határ amit ha átlépünk, akár alkatrész árak miatt, és mondjuk úgy, non-profit hobbiként tekintve erre az egészre, akkor sem fizet meg a célközönség...
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2017. Aug. 12. 22:23
Membovitore realtime ora ... esetleg
|
Yellow Dog
Tag
|
# Elküldve: 2017. Aug. 13. 12:17
Igen, eszembe jutott, én arra gondoltam, ha WiFI modulos lenne, akkor induláskor a netről leszedhetné a pontos időt. De lehet, hogy ez csak egy felesleges bonyolítás...
|
Logostino
Tag
|
# Elküldve: 2017. Aug. 14. 19:37 - Szerkesztve: Logostino
yellowdog Nem kell digitál poti, egy high precision timer-el a vezérlőben és két műveleti erősítővel (akár egy tokban, filléres cucc), gyönyörűen megoldható a dolog. ;) Annyira pontos kondifeltöltést sikerült vele megvalósítani, amilyet potméterrel nem lehet.
|
Yellow Dog
Tag
|
# Elküldve: 2017. Aug. 14. 19:53
Quoting: Logostino high precision timer-el a vezérlőben és két műveleti erősítővel Kapcs rajz? Csak érdeklődés szintjén, nem hiszem, hogy nekilátok bajlódni vele, de kíváncsivá tettél :-)
|
StingerHU
Tag
|
# Elküldve: 2017. Aug. 15. 08:39 - Szerkesztve: stingerhu
Srácok,
belekezdtem az Amiga 1200 doboz projektbe. Úgy néz ki, hogy erre nem kell várni majd 1 évet, így akár novemberre kész is lehet. Az előző A500 verzióból kiindulva változik majd a dobozminőség (vastagabb lesz az oldalfal), és abból a verzióból készül majd, amelyikben nem volt polisztirol tartó, hanem vágott kartonforma tartotta a gépet. (Így a végső ár is jóval az A500 repro box alatt lehet majd).
Első körben azt kérdezném tőletek, van esetleg valakinek ilyen doboza egy-két napra kölcsönbe egy méretlevétel és grafika scan céljából ? Másfelől: mekkora igény lenne erre? (viszonyításképp: az A500-as verzióból 30 db készült és elfogyott mind.)
|
Soka2
Tag
|
# Elküldve: 2017. Aug. 15. 13:53
Rám számíthatsz, remélem most is én leszek az első aki a kezei közé veheti a friss és ropogós új dobozt. Sajna nekem a polisztirolos doboz van (szinte tökéletes állapotban, de mindenképp igényt tartok egy újra).
|
StingerHU
Tag
|
# Elküldve: 2017. Aug. 16. 10:49 - Szerkesztve: stingerhu
Okes. Ellenben többiek: egy kis segítséget szeretnék kérni, főleg tanácsot. Melyik verziót készítsük ?
Van ugye kétféle verzió (több is, de sem a dynamite sem a magic pack nem jön ki olcsóra és a grafikával is sokat kellene szöszölni):
A régebbi, autentikusabb forma.
Az újabb, modernebb változat
A belső ez a fajta lesz.
Nekem az első jobban tetszik, ennek a grafikájával nem kell annyit szöszölni, ellenben az oldalfalak szebbek.
|
Szücsi
Tag
|
# Elküldve: 2017. Aug. 16. 13:41
Nekem az újabb tetszik jobban. 500-asom nincs, ezért nem vettem dobozt, de erre beneveznék mindegy melyik verzió lesz a befutó. Utána indulhat a 600-as project? :)
|
Awe
Tag
|
# Elküldve: 2017. Aug. 16. 16:16
Engem is érdekelne 2db.
|
AZka
Tag
|
# Elküldve: 2017. Aug. 16. 21:14
Nekem is jöhet 1db
|
StingerHU
Tag
|
# Elküldve: 2017. Aug. 16. 22:56
Wait dudák, először a tervezés. :) Eldőlt, az első, default verzió lesz legyártva.
Itt egy galéria, a munkadarabbal: https://goo.gl/photos/mb547bLqLiquAeMF8
|
mc68k
Tag
|
# Elküldve: 2017. Aug. 17. 12:08
Használ valaki Amiga 1000-est?
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2017. Aug. 17. 14:30
Quoting: mc68k Használ valaki Amiga 1000-est?
Ratman
|
siz
Tag
|
# Elküldve: 2017. Aug. 17. 18:08
Quoting: mc68k Használ valaki Amiga 1000-est? Nekem is van kéznél, bár sok mindenre nem használom.
|
YADA
Tag
|
# Elküldve: 2017. Aug. 17. 19:19
nagyon neha 1000
|
ratman
Kék troll
|
# Elküldve: 2017. Aug. 17. 20:15
Szoktam, mi a kérdés? :)
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2017. Aug. 17. 22:04
aki nem hasznalja szoljon, atveszem! ;)
|
adsr
Kukabúvár
|
# Elküldve: 2017. Aug. 21. 08:50
Quoting: stingerhu modernebb MODERNEBB :D! Ezt így hétfőn reggel olvasni :D.
|
adsr
Kukabúvár
|
# Elküldve: 2017. Aug. 21. 08:51
Az ő gépe van Viktornál :D.
|
ArtentoRedasz
Tag
|
# Elküldve: 2017. Aug. 22. 17:31 - Szerkesztve: ArtentoRedasz
Sziasztok! Tudna nekem valaki segíteni abban, hogy hol lehetne beszerezni egy ilyet emberi áron?
|
ratman
Kék troll
|
# Elküldve: 2017. Aug. 22. 17:40
Nincs, es ez meg egesz jo aron is van. :)
Egyebkent ha Amigaba akarod, akkor nincsen tul sok ertelme. Eleg "furcsa" vele az elet. Szerintem nem akarod. :)
|
dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2017. Aug. 22. 18:08
Quoting: ratman Eleg "furcsa" vele az elet. Szerintem nem akarod. :) Mi a baj vele? En is szemeztem egy idobe vele.
|
Yellow Dog
Tag
|
# Elküldve: 2017. Aug. 22. 18:55
Ez szép és jó, de valóban "behozza az árát" ?
|
ArtentoRedasz
Tag
|
# Elküldve: 2017. Aug. 22. 19:09
Az A500-on van egy GVP A500-HD+. Ennek a hátulján ugye egy külső SCSI csatlakozó. Szeretném egyszerűbbé tenni az adatátvitelt (ne kelljen mindíg szétszedni a GVP-t, mert abban egy SCSI II to Micro SD Adapter csücsül). Valamint egy házban szerintem még esztétikus, egyszerű mobil megoldás is lehetne.
|
adsr
Kukabúvár
|
# Elküldve: 2017. Aug. 23. 07:52
Quoting: ArtentoRedasz abban egy SCSI II to Micro SD Adapter csücsül Melyik átalakítót vetted meg, és milyen tapasztalataid vannak vele?
|
ratman
Kék troll
|
# Elküldve: 2017. Aug. 23. 08:53
Ertem.
Nos, akkor elso kanyarban ROM-ot kell cserelned a GVP-ben, mert a gyari ROM csak SCSI ID-ket kezel, utana a LUN-okkal mar nem tud mit kezdeni. A kartyaolvaso pedig egy ID-alatt felmutat 6 LUN-t. A ROM cserevel kapcsolatos infok: [url=http://babel.de/amiga.html] itt[/url]
Inkadd vegyel egy masik scsi2sd-t es henkold meg valahogyan. Vagy, epits plibpboxot :D
|
dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2017. Aug. 23. 11:21
ratman Engem meggyoztel :) oreg vagyok mar a szopoallarchoz...
|