Szerző |
Üzenet |
dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2011. Már. 06. 14:58
Quoting: dh1 Igen, hozzam kerult! Amugy valaki kiderithetne mi lehet a kozepso full size kartya, baromira orulnek neki ... A2000-ben ha bent van akkor kiut minden mas zorro kartyat ... Bizony ez nalam is igy volt, van egy 030/50 es Apollom azon van 32MB az egyik slotban, elvileg 64MB ot kezelne ez a procikartya doksi szerint, de ha mindket slotban RAM volt, ha telemasoltam fagyott meg a sysinfo is baromsagokat irt.
Quoting: dh1 Deinterlace 2000 es az A2630 kivaloan muxik! Hasit az A2000! Genlockot nem probaltam (amugy ezt es a TBC-t gratisz kaptam meg Mohikantol :) Mazlista :) mostanaban ugylatom jo sokat koltesz te is Amigara :) amit eladtal, most szep lassan visszaszerzed ;) igyvan ezzel az ember, jomagam mar nagyon regen nem adtam el semmit, mert a szivemhezno minden :D Quoting: dh1 Jol gondolom? A processzorkartyak meg 32 bitesek tehat ott ezert lehett joval tobb ram is?! Igen ez igy van, a fenti peldam.Quoting: dh1 PFS3-at most fogom felrakni Dino mester! :) majd referalok! :) Hajra, de az egyel elobbi postomra nem valaszoltal :)
|
dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2011. Már. 06. 15:05
Egyebkent nalam az sem vilagos, hogy ennek az Apollonak van SCSI vezerloje doksi szerint 3.5mb/s az adatatvitele,(kb tudja is sysinfo szerint) valahogy megsem erzem, hogy szaguldana egy sima A1200 as bootidobe meg masolasba is szarra veri. Ezazert lehet gondolom, mert lassabbak a buszok. Pedig a procikartyan van a SCSI es megis. Megneznem azert a csarli gepet, hogy az mennyire gyors, marmint nem a 060 ra gondolok, hanem az adatatvitelnel raver e egy A1200 re. Erdekes...De az is lehet, hogy a hiba az on(azaz az en) keszulekemben van...
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2011. Már. 06. 18:02 - Szerkesztve: dh1
dino: a 2 mega chipram-os postra gondolsz? Sajna most nincs keret erre, e-bay-en a 2 mega chipram bovitok annyiert mennek mint most az A2630-at vettem 4 megaval ... vagy van olcsobb megoldas is?
Jelen allapotban holnap veszem meg ha minden igaz az A600-at abba megy az Apollo 620 8 megaval , egy CF ide es kesz ...
Nem sikerult a regi gepeim nyomara jutnom, bar nem is tudom hol kene keresni ... amigaapron irtam erte hatha a tulajok meg olvassak ... de senkisem jelentkezett :(
|
dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2011. Már. 06. 18:15
Quoting: dh1 Nem sikerult a regi gepeim nyomara jutnom, bar nem is tudom hol kene keresni ... amigaapron irtam erte hatha a tulajok meg olvassak ... de senkisem jelentkezett :( Erre voltam kivancsi. Sajnos azota mar gondolom tobb gazdat is valtott, ugymeg nagyon nehez kinyomozni...
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2011. Már. 06. 18:24
dino: te sem vagod mi lehet a kepemen a kozepso nagy full size kartya?
|
dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2011. Már. 06. 18:46
Quoting: dh1 dino: te sem vagod mi lehet a kepemen a kozepso nagy full size kartya? Kepen eleg rosszul latszik, nincs valami info valahova rairva? milyen csatik vannak rajta? Valami SubD aljzat, meg composite? Nem lattam meg ilyen kartyat.
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2011. Már. 06. 19:18 - Szerkesztve: dh1
dino itt a kep nagyobban:
http://kephost.hu/share-F3F1_4D45C114.html
semmi info, gyarto vagy tipusszam ... egy ae 504 felirat van rajta de neten nem talalok semmit ...
|
TCH
Tag
|
# Elküldve: 2011. Már. 06. 19:26
Quoting: dh1 dino: te sem vagod mi lehet a kepemen a kozepso nagy full size kartya? Pár chipfeliratot szedj össze és keress rá a neten, hogy milyen Amigás kártyán volt ilyesmi.
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2011. Már. 06. 19:51
TCH: megtortent ... semmi eredmeny ... eddig
|
geek
Tag
|
# Elküldve: 2011. Már. 06. 20:17 - Szerkesztve: geek
A 3db ITT feliratú IC emlékeim szerint video jelfeldogozó proceszor. Az ITT fejleszetette a TV készülékekhez, videomagnókhoz. (Már nem tudom miből bontottam ki ezeket a típusokat.) A mellette lévő Sony IC is hasonló feladatot lát el. A kártya 3 csatornás az szinte biztos az alkatrészek párosításából, elrendezéséből ítélve. Talán valami video jelkeverő lehet....
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2011. Már. 06. 20:21 - Szerkesztve: dh1
A Sony chipekre keresve en olyan leirast talaltam, hogy azok framebuffer memoriak ... de en nem ertek hozza ... a kartya valszeg Zorro III-as mert ZII-es A2000-ben nem mukodik ... vagy rossz :)
Sony CXK 1206 is a video field memory array for a 4 bit field. 6x 1206 = 24 bit color ITT UVC3130 is a high speed A/D-D/A converter - one per RGB channel.
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2011. Már. 11. 16:27 - Szerkesztve: dh1
Új képeim itt:
http://indafoto.hu/dh1/amiga_things
Egy kis adalek ... ahogy BBOAH-n irjak, tenyleg huteni kell a 020-ast, mert 25 mhz-n tulmelegszik (bar nekem a Sysinfo 27 mhz-et mer mindig) es random fagyni kezd 10-15 perc utan ... csak hutoborda nem eleg ... kell ra venti, szal az abszolut zajmentes tuningolt A600 max 10 percig letezik ... :)
|
TCH
Tag
|
# Elküldve: 2011. Már. 11. 20:44 - Szerkesztve: TCH
Hacsak nem szerzel bele egy olyan kareszt, amin 50 MHz-es 030 van, mint a Blizzardokon. Azokon még passzív hűtés sincs.
VAGY
Teszel bele egy Harmsot. Abból van 14, 21, 28 MHz-es is és az is hűtés nélküli, mert rendszerint egy sokkal nagyobb órajelre szabott CPU van rajta.
|
dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2011. Már. 11. 21:46
Quoting: dh1 Új képeim itt: NAgyon szepen rendben vannak a gepeid, gratula. Az A2k dobozara viszont raferne egy szep festes. Vegul is latom sikerult ledeket szerezned. Mibol szedted ki?
Quoting: dh1 Egy kis adalek ... ahogy BBOAH-n irjak, tenyleg huteni kell a 020-ast, mert 25 mhz-n tulmelegszik (bar nekem a Sysinfo 27 mhz-et mer mindig) es random fagyni kezd 10-15 perc utan ... csak hutoborda nem eleg ... kell ra venti, szal az abszolut zajmentes tuningolt A600 max 10 percig letezik ... :)
Nahat ezt nem gondoltam volna, hogy huteni kell...
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2011. Már. 12. 00:06
Quoting: TCH Hacsak nem szerzel bele egy olyan kareszt, amin 50 MHz-es 030 van, mint a Blizzardokon. Azokon még passzív hűtés sincs.
Ahogy en olvastam majd mindegyik A600 trubinat huteni kell ...
Apollo 630-asokat is huteni kell! Fotokon is nagyreszt igy szerepel.
Avagy a vadiuj ACA630 ... brutalis huto van rajta!
Harms fele kartyak nem mukodnek az A600-ba, fizikailag sem fernek bele az A600 hazaba ... szal ezt a felvetest nem is ertem! :)
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2011. Már. 12. 00:09 - Szerkesztve: dh1
Quoting: dino NAgyon szepen rendben vannak a gepeid, gratula. Az A2k dobozara viszont raferne egy szep festes. Vegul is latom sikerult ledeket szerezned. Mibol szedted ki?
Koszi! :)
Igen a 2000-es hazat festeni kene, ez az egyetlen hibaja ... bar nem tudom hol tudnam ezt megtenni :(
Kacatok kozott talaltam regi mobilracket ... annak a zold es piros ledje pont akkora! :) Okosan rogzitettem es kesz!
A3000, A4000D es A4000T meg reparalas alatt ... by Dezz
Ja meg ket C128D is szervizeles alatt all ... by Pinkarga
|
TCH
Tag
|
# Elküldve: 2011. Már. 12. 00:28
Quoting: dh1 Harms fele kartyak nem mukodnek az A600-ba Ja persze, az A600-nak nincs CPU slotja, oda van forrasztva, fasz vagyok és én kérek elnézést.
|
dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2011. Már. 12. 10:47
Quoting: dh1 A4000T meg reparalas alatt Gyari tower? Vagy A4000D van toweresitve?
|
Chain-Q
Divatamigás
|
# Elküldve: 2011. Már. 12. 16:47
Gyari tower (alaplapja), az enyem, csak dh1 eleg bator volt, hogy tegyen egy probat az eletrekeltesere, aztan majd megalkuszunk, ha mukodik.
|
adsr
Kukabúvár
|
# Elküldve: 2011. Már. 29. 22:19
Sok egyéb gép restaurálás közben azért Amigákat is élesztettem, íme: Ilyen volt: Egy kicsit koszos: Ilyen lett: A doboz felül "icipicit" még sárga, már csak egy szabad hétvége kellene neki, hogy kikavarjam neki a Retr0Bright csodacuccot:
Nem működik még sajnos, de megtisztítottam az Amiga 1000-et is:
C128-at szabad?
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2011. Már. 30. 17:28
Quoting: adsr C128-at szabad?
Termeszetesen!
|
Levi
Tag
|
# Elküldve: 2011. Már. 30. 21:24
Szép munka!
|
adsr
Kukabúvár
|
# Elküldve: 2011. Már. 31. 08:15
Eddig még nem volt nagy gond otthon a gépek takarításával, de amikor az asszony meglátta az 500-ast, kizavart a műhelybe, hogy ott dolgozzak... :D
|
TCH
Tag
|
# Elküldve: 2011. Okt. 06. 01:23
Na Amigók, sajna nem tudtam kideríteni, hogy 1991-ben pontosan mikor gyártották az A500+-omat, de az tuti, hogy október tájéki. Úgyhogy kineveztem a mai (tegnapi) napot a szülinapjává. Szóval boldog 20. szülinapot neki. :)
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2011. Okt. 06. 09:05
Isten eltesse sokaig!
Ebbol az alkalombol letakarithatnad vegre! :)
Tudom le...od, de azert megerdemelne nem? :)
|
dino
Kék troll
|
# Elküldve: 2011. Okt. 06. 09:29
TCH Mijafranc az a sarga ize a peces tap tetejen?
|
adsr
Kukabúvár
|
# Elküldve: 2011. Okt. 06. 09:38
vazze, szegény gép, de kibaszott sárga. Tényleg peroxidozd le, de gyorsan! :-D Ez így gusztustalan. Dino! Én tudom!
köztisztaságiautó sziréna :-D
|
TCH
Tag
|
# Elküldve: 2011. Okt. 06. 12:02
Quoting: dh1 Isten eltesse sokaig! Köszi.Quoting: dh1 Ebbol az alkalombol letakarithatnad vegre! :)Tudom le...od, de azert megerdemelne nem? :) Amiga is inside. :) Amúgy is én nem dísznek tartom. :PQuoting: dino Mijafranc az a sarga ize a peces tap tetejen? Quoting: adsr vazze, szegény gép, de kibaszott sárga. Tényleg peroxidozd le, de gyorsan! :-D Ez így gusztustalan. A gép belül van. Az egy műanyag keret rajta, ami sárga. Ha akarom kicserélem, ha akarom lefestem, a gép a keret színétől teljesen függetlenül működik. Én belül viselem gondját, nem kívül. :P
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2011. Okt. 06. 12:16
En sem disznek tartom a gepeimet! De szep, ujszeru allapotban vannak. Mind1 feleslegesen tepjuk a szankat :)
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2011. Okt. 14. 11:38
http://www.kultboy.com/joystick/38/
Hozzajutottam egy ilyenhez ...
Eleg franko, de nem tudok rajonni mire valo a PADDLE? Tudja valaki?
|