Szerző |
Üzenet |
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2019. Feb. 08. 11:26 - Szerkesztve: dh1
nem, Budapesten, hol van ehhez egy gatter... ertsd Bp-n 2 nap alatt vastagon all a por mindenen! ;)
|
kzb
Tag
|
# Elküldve: 2019. Már. 22. 08:32 - Szerkesztve: zolesz09
Na, AmigaJay "CD32 Alternate Covers" blogját szépen lelőtték ill. lelövették.
Update: az FTP-t is hasonlóképpen. Great!
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2019. Már. 22. 20:04
internet archive?
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2019. Már. 22. 20:37
EAB ftp-n fent van minden, nagyreszt... nem?
|
kzb
Tag
|
# Elküldve: 2019. Már. 23. 05:39
Quoting: dh1 EAB ftp-n fent van minden, nagyreszt... nem? Nem, az ő cuccai már nincsenek fent.
|
kzb
Tag
|
# Elküldve: 2019. Máj. 12. 19:35 - Szerkesztve: zolesz09
Quoting: dh1 en valszeg a riseremet cserelem egy vga kimenetesre Üdv! Esetleg ez megtörtént már? Tapasztalat? Milyen monitort lehet (érdemes) erre rákötni?
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2019. Máj. 12. 23:14
feneket, mocskos draga, annyit nem er ... nekem
jelenleg egy AverMedia kulso PAL jelet VGA-ra konvertalo cucc van egy Sony Trinitron monitoral
nem tokeletes de nem rossz igy sem...
majd ha megfelezik az arat akkor veszek VGA-sat
amugy a VGA-s riser eseten 15 khz-t tudo monitor kell... CRT-bol olyat mar nem talal az ember az AverMedia ezt a korlatot oldja fel
Amugy en a Dell U2412M TFT-t ajanlom! Kivalo kepe van, nem rangat, nem szaggat.
|
kzb
Tag
|
# Elküldve: 2019. Máj. 13. 10:11 - Szerkesztve: zolesz09
Quoting: dh1 feneket, mocskos draga, annyit nem er ... nekem jelenleg egy AverMedia kulso PAL jelet VGA-ra konvertalo cucc van egy Sony Trinitron monitoral nem tokeletes de nem rossz igy sem... majd ha megfelezik az arat akkor veszek VGA-sat amugy a VGA-s riser eseten 15 khz-t tudo monitor kell... CRT-bol olyat mar nem talal az ember az AverMedia ezt a korlatot oldja fel Amugy en a Dell U2412M TFT-t ajanlom! Kivalo kepe van, nem rangat, nem szaggat.
Értem, köszi! Az AverMedia konverter típusát/linkjét esetleg meg tudnád adni?
Én egy IcyBOX-féle CVBS -> HDMI konverterrel próbáltam meg rákötni Sony Bravia (IPS) tévére, de ez melléfogásnak bizonyult, mert akkor valószínűleg ez a 15 kHz-es jelet nem tudja kezelni, futott a kép. Ekkor rákötöttem sima SCART csatira és habár a kép viszonylag elég jó minőségű és olvasható volt, főleg játék üzemmódban, de a fehér színű HUD elemeket (pl. Arcade Snooker) a panel -úgy látszik- nem nagyon szereti ebben a módozatban. Szerencsére nem égett be a panel, de nyilván el is határoztam, hogy inkább nem vágom haza vele a 150k-ba került készülékemet, akármilyen gari is van rá. Nemrég egy monitor csere miatt felszabadult nálam egy normál TFT paneles LG monitor, inkább arra kötném rá (próbaképpen).
|
Yellow Dog
Tag
|
# Elküldve: 2019. Máj. 13. 11:50 - Szerkesztve: yellowdog
Az LCD elméletileg nem ég be.
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2019. Máj. 13. 14:15
zolesz09 hat ezzel az AverMediaval nem mennel semmire, ez analog cucc es vagy 10 eve nem gyartjak. En direkt CRT-re kotom vele a CD32-t. Persze, kozvetlenul VGA-ra kotve csak a Dell johet szoba. Mivel minosegi 15khz-s CRT-t 100%-ek hogy nem hajtok fel... Es ez az AverMedia sem egy minosegi megoldas, de a CRT elfedi az analog megoldas gondjait. Nem tueles... viszont a bejovo jelet tudja tobb felbontasban a CRT fele sugarozni... De ha lenne 23 tus RGB-s riserem vagy kozvetlen VGA akkor is tuti a U2412M-re kotnem, semmi masra. Ez egy felprofi monitor. Lattam mar eleg szornyusegesen rossz LCD vs Amiga kepet. Ez egyszeruen a Dell az etalon nalam. Hasznaltan 30 000 Ft... Nem veszes!
Jah, es meg egy! En megcsinaltattam a CD32-m szellemkepesen futo kepet. Eg es fold! Sokat szamit!
|
kzb
Tag
|
# Elküldve: 2019. Máj. 13. 14:24
Quoting: dh1 En megcsinaltattam a CD32-m szellemkepesen futo kepet.
What? Kinél? Hogyan? Mennyiért?
Itt bent a cégnél, ahol dolgozom, van egy elfekvő DELL P170St monitor. Kérdés, hogy az vajon jó lehet -e, mert akkor megpróbálom elkunyizni, ill. kicserélni az itthoni sajátomra.
|
kzb
Tag
|
# Elküldve: 2019. Máj. 13. 14:26
Quoting: zolesz09 van egy elfekvő DELL P170St
Utána olvastam, nem lesz jó.
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2019. Máj. 14. 21:34
Droidra van egy app ami online update lehetoseggel frissul, benne az osszes szoba joheto monitor amit eddig talaltak 15 khz korben: Monitor 15 khz
CD32 javitas ugyben irj ram priviben, plz
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2019. Máj. 14. 21:35 - Szerkesztve: dh1
a DELL U2412M-rol csak annyit, hogy ha van megveheto ne gondolkozz! Vedd meg!!! egy ismeros tobb mint ey even at huzta, minde hulyeseget kiprobalt helyette ... a vegen vett egyet ... azota nem gyozi megkoszonni ;)
|
Yellow Dog
Tag
|
# Elküldve: 2019. Máj. 15. 10:51
4:3-ban azért jobb volna, tudom nyilván beállítható, de azért kicsit zavaró tv-n is az a két fekete oszlop.
|
kzb
Tag
|
# Elküldve: 2019. Máj. 15. 11:33
Quoting: dh1 egy ismeros tobb mint ey even at huzta, minde hulyeseget kiprobalt helyette
Hát egy lövésem nekem is lesz (már folyamatban van), ha nem jön be, akkor írok. Köszi!
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2019. Máj. 15. 12:39
Quoting: yellowdog 4:3-ban azért jobb volna
olvasd el a monitor parametereit es gondolkodj el er e annyit az a ket apro csik hogy lecsereld egy fos 4:3-asra...
nem...
|
kzb
Tag
|
# Elküldve: 2019. Máj. 15. 12:54
Quoting: dh1 Droidra van egy app ami online update lehetoseggel frissul, benne az osszes szoba joheto monitor amit eddig talaltak 15 khz korben: Monitor 15 khz Én EZT a listát találtam.
|
kzb
Tag
|
# Elküldve: 2019. Máj. 15. 14:37
Néztem a mobilos és más listákat is, szerintem nálam a DELL U2212HM vagy pedig az U2312HM lesz a nyerő, csak előbb érkezzen meg a Ryser.
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2019. Máj. 15. 20:40
mobilos, jobb mert online frissul, pl. a Dell U2412M-et en tettem fel ... latszik masnal is vagy csak magamnak orulgetek? :)
az a ket DELL en nem ajanlhatom, mert az U2412M a kiprobalt szerkezet. Ez mindent jol tud. Az hogy amazok is DELL-ek meg nem 100% arra, hogy jok lesznek... DELL gyakran valt firmwaret a monitorjaiban es volt amely x datumig jo volt y datum utan mar nem ... szal en Amigaval mennek kiprobalni a megvasarolando monitort ;) pelda erre a DELL 2407WFP ami tudja a 15 khz-t de csak trukkozve es meg a firmware sem mindegy ... :(
|
Yellow Dog
Tag
|
# Elküldve: 2019. Máj. 15. 20:57
Ne feledkezzetek meg az 50Hz-ről sem, amely legalább ennyire fontos kritérium. Az én Dell monitorom, amit nem olcsó pénzen vettem angolországból, direkt típus alapján vadászva, majd lecsapva rá, tudja a 15kHz-et de az LCD megjelenítési frekvenciája 60Hz, mindek eredményeként WB-hez tökéletes, de a scroll szépen szaggat :-(
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2019. Máj. 15. 21:03
ne idegelj Yellow! :D ez mindent tud! ha gumino lenne, fozne is :D
|
Yellow Dog
Tag
|
# Elküldve: 2019. Máj. 15. 21:39
Oké-oké! :-)
|
kzb
Tag
|
# Elküldve: 2019. Máj. 16. 05:08
Quoting: dh1 mobilos, jobb mert online frissul, pl. a Dell U2412M-et en tettem fel ... latszik masnal is vagy csak magamnak orulgetek? :) az a ket DELL en nem ajanlhatom, mert az U2412M a kiprobalt szerkezet. Ez mindent jol tud. Az hogy amazok is DELL-ek meg nem 100% arra, hogy jok lesznek... DELL gyakran valt firmwaret a monitorjaiban es volt amely x datumig jo volt y datum utan mar nem ... szal en Amigaval mennek kiprobalni a megvasarolando monitort ;) pelda erre a DELL 2407WFP ami tudja a 15 khz-t de csak trukkozve es meg a firmware sem mindegy ... :(
A 2407WFT nincs is fent a mobilos listán, továbbá nem akarom kedvedet szegni, de én az U2412M-et sem találom. Az általam említett két típus viszont egyértelműen rajta van, zöld színnel, megjegyzés nélkül, ráadásul a kisebbiknél 50/60 Hz szükséges frekit jelöl.
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2019. Máj. 26. 17:28 - Szerkesztve: dh1
2407WFP nincs mivel nem tettem fel. Csak trukkozessel csikarhato ki belole PAL kep. Viszont a U2412M szepen, zoldben ott vilagit nekem most is ;)
|
siz
Tag
|
# Elküldve: 2019. Máj. 27. 09:15
Quoting: dh1 zoldben ott vilagit Csaxólok, hogy a zöld nem azt jelenti, hogy fasza, hanem a váltottsoros megjelenítés (hogy könnyebben lásd, hogy melyik táblázatsorban vagy) egyik színe normál háttérszín, a másik meg zöld. És "Partial" van mellé írva, nem Full. (Ettől nyilván működhet jól, nem tudom, hogy miért lett Partial Full helyett)
|
dh1
Mr. DTP
|
# Elküldve: 2019. Máj. 27. 20:57 - Szerkesztve: dh1
Csak szolok, hogy te vmi mast nezel :P Az Androidos "Monitor 15khz" nevu appban nincsen tobb oszlopos tablazat, mivel osszesen egy oszlop van ossz-vissz es sok sor. Ebben feher szinu ami nem tud 15 khz-t, sarga ami reszlegesen, piros ami egyaltalan nem tudja. Az oszlopban minden monitor egy cella, nincs tobb cellara bontva oszloponket. Lasd a kepet: https://photos.app.goo.gl/Po4hDRGScVS34S5D9
lathatoan zold az U2412M
|
kzb
Tag
|
# Elküldve: 2019. Máj. 28. 09:57
Az Android appon belül tényleg számít a háttérszín, ezt én is megerősíthetem.
Továbbá itt van még egy színkódos lista, igaz portugálul van, de manapság ugyebár ez már nem akadály: KATT
|
kzb
Tag
|
# Elküldve: 2019. Máj. 28. 10:04
Quoting: dh1 lathatoan zold az U2412M Csak a képen ott vannak megjegyzésben azok a képernyő módok, amelyek nem működnek, valószínűleg emiatt partial. Egyébként rákerestem a telómon még egyszer, az én listámban nincs benne, csak a 2410-es.
|
mc68k
Tag
|
# Elküldve: 2019. Máj. 28. 10:40
Ez a világ nem normális, teljesen kifordított:
-a programokat a webbrowser futtatja (1000x lassabban, mint ahogyan lehetne natív módon) -textfile megjelenítéséhez meg külön programot írnak (ja, "appot"; már nem tudják sokan, hogy az is program... üdv MS, ott láttuk ezt a nevet először a Win 3.1-ben, ill. előbb)
|